/ -JUTJUB
14/05/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Windows 11 unosi još jednu promjenu

Enkripcija postaje standard u tehnološkom svijetu, a poslednji koji je uvodi kao obaveznu za sve uređaje je operativni sistem Windows 11.

Microsoft će, od verzije Windows 11 24H2 verzije, omogućiti da enkripcija bude podrazumijevana za Pro i Home varijante, kako za nove instalacije, tako i za resete sistema.

Ovo je potvrdio i sam Microsoft, rekavši kako želi da podrži usvajanje enkripcije uređaja. Ovu funkciju omogućava BitLocker tehnologija kako bi se enkriptovali drajvovi sistema, a sve u cilju očuvanja podataka.

Ako prihvatite ovo, jedino bi trebalo da znate da morate da napravite bekap vašeg BitLocker "recovery" ključa, jer ako izgubite pristup tome, izgubićete i pristup čitavom računaru.

Dobra vijest je, međutim, to što ne morate odjednom da imate enkriptovan računar, jer ćete moći da odaberete da li želite ovo ili ne.

Mada su hardverski zahtjevi za Windows 11 uglavnom kompatibilni sa BitLockerom, oni koji žele da ugase automatsku enkripciju uređaja imaju nekoliko opcija.

Prvo, to može da se uradi pomoću modifikacije registra tokom instalacije, a drugo, mogu da se koriste alati kao što je Rufus. Sve ovo, međutim, verovatno ne bi bilo pametno da radite ukoliko nemate neki stariji računar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. maj 2024 22:58