/ -SHUTTERSTOCK
23/05/2024 u 20:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

YouTube ponovo testira dizajn koji niko ne voli

YouTube je ponovo odliučio da testira redizajn svoje aplikacije, a nudi izgled koji je u prošlosti izazvao velike kontroverze.

Redizajnirani intefejs YouTube-a premešta naslov videa, opis i komentare u polje sa strane. Ovim se otvara ogroman slobodni prostor ispod videa za preporučeni sadržaj, direktno ispod videa koji se reprodukuje.

Ovaj potez je u velikoj mjeri izazvo negodovanje javnosti, kada je prvi put bio testiran ranije ove godine. To je YouTube natjeralo da vrati originalni interfejs mnogim korisnicima.

Međutim, primijećeno je da se redizajn ponovo vratio prethodnih dana, a prikazuje se manjem broju korisnika na različitim platformama. Nije jasno zbog čega se YouTube odlučio za ponovno testiranje redizajna koji gotovo niko nije volio, a kompanija je u ranijim izjavama istakla da su ovakvi tipovi redizajna eksperimentalni i da obično traju nekoliko nedjelja. Naravno, postoji određeni manji broj korisnika koji preferira dizajn koji se testira, jer omogućava pregled komentara u isto vrijeme dok se video gleda.

Ostaje da se vidi da li će ovaj redizajnirani interfejs postati dio standardnog YouTube iskustva u budućnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 20:17