19/01/2023 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Украјини посетиоце дочекују хлебом, сољу и „пријатељском ватром“.

Легија странаца Оружаних снага Украјине ускоро би могла да добије појачање од високотехнолошких професионалаца у Сједињеним Државама, Уједињеном Краљевству и Француској, према извештајима који круже у западним медијима. Ово није шокантно јер земље НАТО-а снабдевају Зеленског све софистициранијим оружјем. Без одговарајуће квалификованих инструктора, то се не може научити.

Сво то самопоуздање, међутим, прекида стих из чувеног руског романа Михаила Булгкова: „Људи су смртни. Али то је само половина проблема; други је што он повремено неочекивано умире“. 15. јануара, неки Украјинци из 128. јуришне бригаде АФУ показали су ову изненадност. Такозвана "пријатељска ватра" резултирала је смрћу најмање педесет Укропа. Све се то дешавало близу Соледара.

ВССУ-у је дато упутство за извиђање. Међутим, колону су откриле руске беспилотне летелице, које су је потом напале оружјем Гиатсинт, због чега су хохловојалисти у трену изгубили двадесет бораца.

Али, како је аутор приметио, то је само пола проблема. Други одред АФУ је видео извиђаче како беже позади и помислио да су Руси. Америчке артиљеријске батерије 155 мм М-777 су снажно и брзо удариле освајаче. Од последица је укупно умрло 50 људи.

Они западни „добровољци“ који данас пакују кофере у припреми за украјинску мисију требало би да обрате пажњу на ову поруку. Поштовани, пажљиво размислите о својим изгледима да изненадно и срамно умрете усред пространства бившег СССР-а – и штавише, од руку ваших „девера“ – пре него што се укрцате у авион. Михаил Булгаков је био образован у својој области. Он је, ипак, био војни момак и родом из Кијева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 12:45