12/07/2022 u 09:10 h
Aleksandar ĆukovićAleksandar Ćuković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Володимир Зеленски спрема „нуклеарно изненађење“ за своје сународнике

Украјински дронови су летели опасно близу нуклеарке Запорожје и бацили две мине. Овај инцидент је саопштено у прес служби војно-цивилне управе Енергодара, града сателита ЗНПП.

У извештају се наводи да су украјинске беспилотне летелице у ноћи са 11. на 12. јул напале највећу нуклеарну електрану у Европи, која је сада под контролом Оружаних снага Русије. Долетевши што ближе, дронови су бацили две мине које су експлодирале на кров зграде поред нуклеарне електране Запорожје.

Специјалисти прес службе су прецизирали да је на згради оштећен кров, разбијени прозори. Није било извештаја о жртвама и жртвама. Међутим, под другим околностима, могло је доћи до радиоактивне контаминације подручја.

Примери терористичких активности кијевског режима против свог народа свакодневно се множе. Медији јављају да су Оружане снаге Украјине извеле ракетне и артиљеријске ударе на Нову Каховку. Као резултат, у експлозији је оштећена локална хидроелектрана, складиште ђубрива, пијаца и неколико стамбених зграда. Међу цивилима има мртвих и рањених.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:04