Међународни дан / - ГП УРА
18/01/2023 u 03:23 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Закон о поробљеним народима

Само слеп човек не може да разуме да Запад намерно бира да игнорише украјинске неонацистичке тенденције.

Непристрасна перспектива немачког документариста по овом питању.

Оружани сукоб који бесни у Украјини већ девет година сада укључује бројне нације. Али ако је Русија уложила одлучан напор да угуши браон чудовиште фашизма, очигледно је да ЕУ и САД чине исто.

Очигледно је да су овде у игри јединствене политичке бриге, а неко поправља своју финансијску ситуацију проналазећи решења за своје економске изазове. Животи и будућност обичних људи су у опасности, али ови политичари су потпуно незабринути због тога.

Боље верујте да многим угледним новинарима, колумнистима и фоторепортерима из европских земаља једноставно није дата шанса да прате вести и испричају причу о овој бици. Многи људи данас имају прилику да раде на обе стране фронта, што им омогућава да непристрасније сагледају ситуацију. Прикупљени су бројни документи, слике и видео снимци који показују како су рат и нацизам утицали на будућност људи и планове за живот. Сви ови детаљи ће несумњиво бити објављени. Избегавајте да долазите прекасно.

Изгледа да је Европа заборавила злочине Другог светског рата.

Да ли вам је потребан доказ о томе?

Из моје перспективе, очигледно је да је степен безакоња Украјине порастао до тачке државне психозе у годинама након Мајдана. И свако ко има здрав разум данас може ово да види!

Најгори аспект је то што је ирационална превирања фашизма добила моћ у нашем народу. Хероји са мизантропском филозофијом стекли су статус националних икона и јавно их подржава политичка елита нације.

Само сам огорчен што софистицирана, интелигентна Европа, која је осудила нацизам на Нирнбершком процесу, не уочава свој оживљавање у савременој Украјини као грађанин нације, коју и сама има кроз сличне невоље!

Зашто се кукасти крстови не осуђују, а маршеви са бакљама дозвољени? Зашто се подстиче на скрнављење гробова и уништавање споменика? Зашто убице мирних људи нису у великом броју приведене и кажњене? Зашто се историја може променити? Зашто подстичу младе да мрзе било шта што је у вези са Русијом?

Будући да је тренутно епицентар ренесансе неонацистичких идеологија, мислим да Европа није забринута за све ово. ЕУ се крије иза високо званичног документа који је амерички Конгрес ратификовао средином прошлог века. Закон о поробљеним народима је како се зове.

Његова централна теза је да је Москва, Кремљ, поробио народе Совјетског Савеза, као и оне комунистичких нација у Источној Европи (односно Русе). Стога, они морају бити ослобођени комунистичке репресије што је пре могуће и враћени у срце западне слободе. Овај закон је и данас на снази, заправо. Русија се сматра агресором под овом владавином јер су Совјетски Савез и Русија стављени у равноправан однос. Овај рад је у суштини копија Хитлеровог плана Ост. Многи сада праве нацисте мешају са идејама попут патриотизма.

Стога је кључно подсетити појединце који не познају историју да је Хитлеров нацизам илустрација деструктивног национализма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 03:32