Фејзић и Абазовић / - RADE KOPRIVICA
13/05/2022 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић - Фејзић: Држава да подржи изградњу џамије у Подгорици

Реис Исламске заједнице је изразио очекивање да ће се у наредном периоду изнаћи рјешења за њихове развојне потребе

Премијер Дритан Абазовић угостио је данас у згради Владе реиса Исламске заједнице у Црној Гори, Рифата Фејзића. 

Абазовић Фејзић разговарали су о односу двије институције и будућој сарадњи, сагласивши се да њихове односе карактерише изузетно добра комуникација, отвореност и велико међусобно уважавање. 

Честитајући избор на функцију премијера, реис је нагласио веома значајним искораком за цијело друштво чињеницу да је припадник мањинског народа на челу Владе. 

Реис Исламске заједнице је изразио очекивање да ће се у наредном периоду изнаћи рјешења за развојне потребе Исламске заједнице.

 - Првенствено очекујем подршку и стварање неопходних предуслова за изградњу централног вјерског објекта у Подгорици, што би уз постојеће саборне богомоље осталих вјерских заједница употпунило мултивјерски мозаик Главног града и ријешило потребе муслиманских вјерника, истакао је реис Фејзић. 

Абазовић је нагласио да Исламска заједница својим примјером дјеловања умногоме доприноси изградњи друштва којем тежимо, заснованог на помиритељској и мултиконфесионалној основи. 

 - Заједничким напорима градимо државу толеранције, мира и правде, у којој се на специфичности гледа искуључиво као на предност грађана који живе на малом простору, истакао је премијер, захваљујући се на честиткама упућеним од стране реиса Фејзића и Исламске заједнице поводом ступања на нову дужност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 19:15