/ FOTO ILUSTRACIJA
08/07/2022 u 15:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori čestita Kurban Bajram

"Neka Bajram osnaži ljubav i slogu, duhovni mir u srcu i duši svakog insana, dobro zdravlje i blagostanje koje se dijeli sa porodicom i prijateljima i komšijama. Bajram Šerif Mubarek Olsun"

Reisu IZ-e u Crnoj Gori, Rifat ef Fejziću, imamima i svim muslimanima u zemlji i dijaspori,čestitamo Kurban bajram sa željom da ga provedu u duhi vjere i viševjekovne tradicije, dijelećiradost sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima.

-U vremenu dinamičnih izazova koji nas kao društvo dodatno stavljaju na kušnju, kada su nam sigurnost, sloboda i blagostanje najpotrebniji, ovaj veliki islamski praznik, prilika je da se približimo jedni drugima, ali i da se molitvom prisjetimo i svih koji su stradali.Važno je da poštujući univerzalne vrijednosti vjere, koja nas uči da saburom (strpljenjem), dijalogom i lijepom riječju savladamo eventualne nesporazume, prepreke i iskušenja, adobročinstvom i raspršivanjem predrasuda gradimo osnove za budućnost generacija koje dolaze. Ugledajući se na svijetle primjere iz naše historije , želimo da nas u svemu što činimo, uvijek vode ideje pravednosti,humanosti, mira i tolerancije kako bi stvarali uslove za uspješnije društvo ljepši život.Neka Bajram osnaži ljubav i slogu, duhovni mir u srcu i duši svakog insana, dobro zdravlje i blagostanje koje se dijeli sa porodicom i prijateljima i komšijama. Bajram Šerif Mubarek Olsun- navedeno je čestitkom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:11