/ foto: vlada cg
09/07/2022 u 10:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar Vojinović: CG izgrađuje i njeguje odnose među svima na nezaobilaznim vrijednostima očuvanja mira

Ministar prosvjete čestitao je Kurban-bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori gospodinu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti

Ministar prosvjete u Vladi Crne Gore Miomir Vojinović, čestitao je Kurban-bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori gospodinu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

- Crna Gora danas izgrađuje i njeguje odnose među svima na nezaobilaznim vrijednostima očuvanja mira, ljudskih prava i sloboda, ravnopravnosti svih bez obzira na nacionalne, vjerske, kulturološke ili druge različitosti. Kurban-bajram je praznik  koji nosi univerzalne poruke zajedništva, mira i ljubavi ali i simboliku spremnosti na ličnu žrtvu i odricanje radi većeg i zajedničkog dobra. Neka ovo bude prilika da se svi zajedno toga sjetimo i da stalno nastojimo da se time rukovodimo. To je, vjerujem, jedini siguran put ka boljem i srećnijem društvu kojem težimo u okviru evropske porodice naroda. Dragi prijatelji, želim da ove svečane dane provedete u sreći, blagostanju i istinskom miru sa dragim ljudima. Znajte da vašu radost  dijelimo  zajedno sa vama, jer ovaj praznik  slavi velikodušnost, saosjećanje i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada prije. Jedan od najvažnijih ciljeva svakog čovjeka je život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i to nikada ne smijemo da zaboravimo. U to ime, čestitam vam praznik uz želju da ga provedete u najljepšem raspoloženju, okruženi svojim najmilijima- stoji u čestitki ministra Vojinovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:05