Reis Rifat Fejzić / - PRIVATNA ARHIVA/PORTAL DAN
24/03/2023 u 11:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rifat Fejzić posjetio Medžilis islamske zajednice za Boku povodom Ramazana

Redžepaj je imao priliku da upozna reisa Fejzića o svim radovima i rekonstrukcijom kao i agendom Mesdžida, kako u Tivtu, tako i u cijeloj zajednici

Predsjednik Medžlisa Sejad Redžepaj dočekao je reisa Rifata ef. Fejzića  povodom mjeseca Ramazana.

- Počašćeni smo posjetom reisa Rifata ef. Fejzića. Naime, prva teravija je klanjata u Medžlisu islamske zajednice za Boku i Budvu. Njegov doček u susret mubarek mjeseca Ramazana je priredio predsjednik Medžlisa gos. Sejad Redžepaj koji je izrazio dobrodošlicu i posebno zadovoljstvo što je prva posjeta izbor reisa da to bude mesdžid u Tivtu - navode u saopštenju.

Redžepaj je imao priliku i da upozna reisa Fejzića o svim radovima i rekonstrukcijom kao i agendom Mesdžida, kako u Tivtu, tako i u cijeloj zajednici.

- Zahvaljujem se gospodinu reisu i čast nam je, kako meni, tako i gl. Imamu Mehu Martinoviću, na posjeti - dodaju u saopštenju.

Fejzić je predvodio molitvu jaciju namaz. Nakon obavljanja molitve, uvaženi reis je pozdravio i zahvali se predsjedniku i džematu na dosadašnjem radu.

- Nije bilo lako sve ovo što ste uradili i zavidim vam kako se vodi zajednica i kako je bilo prije nekoliko godina a kakvo je stanje danas. Hvala posebno još jednom predsjedniku Redžepaju i molim Boga da vas nagradi kako na ovom, tako i na budućem svijetu. Znam da se nekada moralo pomagati i mnogo toga rješavati u ovom Mesdžidu. Danas kada ovo sve vidim i divim se radu, kao i pomoći koju ste uputili stradalim od zemljotresa u Turskoj i Siriji. Vaša pomoć ništa nije bila manja negoli pomoć većih gradova - istakao je reis Fejzić.

Na kraju se zahvalio predsjednik Medžlisa gos. Redžepaj i gl. Imam Martinović na zijaretu, uz čestitke da u zdravlju isposte.

"Ramazan šerif mubarek olsun! Svako dobro vama i svim vjernicima".

(VIDEO: Vatromet povodom početka mjeseca Ramazana u Tuzima)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:59