Jaja, Uskrs / - FOTO: UNSPLASH
31/03/2024 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čestitke za katolički Uskrs

Pripadnici katoličke vjeroispovijesti danas obilježavaju Uskrs.

SDP: Uskrs podsjeća na nadu i vjeru u bolju budućnost

Socialdemokratska partija uputila je čestitku sveštenstvu i vjernicima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru.

– Želimo vam srećan Uskrs u nadi da ćete ga provesti u dobrom zdravlju, blagostanju i porodičnoj slozi.

Uskrs kao najradosniji hrišćanski praznik nagovještaj je dobrih vijesti koje nas podsjećaju na nadu i vjeru u bolju budućnost.

Međusobno poštovanje na kom počiva tradicija multikonfesionalnog suživota u Crnoj Gori jedna je od temeljnih vrijednosti koje ćemo sačuvati za generacije koje dolaze – navodi se u čestitci.

Vujović: Svim vjernicima želim obilje uskršnje radosti

Ministarka kulture i medija Crne Gore Tamara Vujović, povodom najvećeg katoličkog praznika, uputila je poruke nade, pomirenja, ljubavi, strpljenja, i poručila da svim vjernicima želi obilje uskršnje radosti.

– Vjerovanje u dobrotu, pravednost, solidarnost, saosjećanje, svjetlost ohrabruje svakog čovjeka, vraća smisao i radost života. Želim vam srećan i blagoslovljen Uskrs, da ga dočekate i provedete u dobrom zdravlju, uz svoje porodice, prijatelje, dobronamjerne goste – kazala je Vujović.

Istakla je da je na svima nama da gradimo društvo tolerancije, uzajamnog poštovanja, povjerenja, ravnopravnosti koliko god okolnosti ponekad bile izazovne.

– Neka istinski mir uđe u naše živote, domove i u sve zemlje svijeta! Naka nas vrijednosti Uskrsa zbliže i podsjete koliko smo važni i potrebni jedni drugima – kazala je ministarka kulture i medija.

Đurović uputila čestitku: Praznične dane da provedete u sreći i zadovoljstvu

Svim građankama i građanima katoličke vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa, kazala je bivša predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

- Simbolika Hristovog uskrsnuća, koji je podnio najveću žrtvu radi dobra čovječanstva, oplemenjuje naš život i jača vjeru u najvažnije životne vrijednosti, kao što su mir, zajedništvo, tolerancija, pravda, povjerenje i razumijevanje među ljudima i narodima. Samo vodeći se ovim principima možemo nastaviti da gradimo snažno i prosperitetno društvo u kojem će se svako osjećati dobro i ugodno - kazala je ona.

U to ime, želim da ove praznične dane provedete u sreći i zadovoljstvu, sa svojim najdražima, poručila je Đurović.

Vuković čestitao Uskrs: Ljubav i saosjećanje preduslovi stvaranja pravednijeg društva

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković čestitao je Uskrs nadbiskupu barskom i Apostolskom upravitelju Kotorske biskupije, monsinjoru Roku Đonlešaju, župniku nikšićkom don Mateu Bakaniju, sveštenstvu i svim vjernicima koji ovaj praznik slave po zapadnoj pashaliji. 

- Ovaj praznik nas podsjeća da su saosjećanje, ljubav i žrtvovanje za drugog preduslovi stvaranja boljeg i pravednijeg društva. Hristovo uskrsnuće je vječiti povod da se zajednički radujemo, svjesni da nikada, bez obzira na izazove sa kojima se suočavamo kao društvo ili pojedinci, ne smjemo pasti u očajanje i izgubiti nadu u bolje sjutra. Takođe — i vječito nadahnuće da sve svoje misli i djela zajednički usmjerimo ka dobru svih nas, našeg grada i države. 

Uz iskreni poziv da, na temeljima univerzalnih hrišćanskih vrijednosti, nastavimo brižljivo da njegujemo bratsku ljubav i slogu, još jedanput vam želim srećan i blagosloven Uskrs - poručio je Vuković.

Pejović: Uskrs simbolizuje duboke moralne i filozofske vrijednosti poput nade, ljubavi i obnove

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović uputio je čestitku nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju kotorskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, povodom predstojećeg Uskrsa, saopšteno je iz Skupštine.

- Radujem se prilici da, u svoje ime i u ime Skupštine Crne Gore, najsrdačnije čestitam praznik Uskrsnuća Hristovog Vama, sveštenstvu i svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru. Uskrs, najveći praznik i suština hrišćanskog učenja, simbolizuje duboke moralne i filozofske vrijednosti poput nade, ljubavi i obnove. Nade, zbog koje sa radošču prihvatamo mogućnost za novi početak i iznova pokazujemo otpornost ljudskog duha u suočavanju sa nedaćama. Ljubavi, koja nas povezuje kao univerzalni princip, promovišući razumijevanje, toleranciju i prihvatanje među pojedincima koji, iako različitih vjerovanja i porijekla, pripadaju našoj crnogorskoj zajednici - navodi se u čestitki.

Obnove, koja predstavlja priliku za lični rast i promjenu, te nas podstiče da razmišljamo o našim ciljevima i doprinosima boljitku društva u kojem živimo. Prihvatajući ove vrijednosti, poštujemo pravu suštinu Uskrsa. Još jednom Vama i Vašim najbližima želim blagosloven i radostan Uskrs, ispunjen mirom, srećom i veseljem, zaključio je Pejović

Novaković: Slaveći Uskrs, slavimo vjeru da će dobro, moralnost i pravičnost pobijediti zlo

Nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju Kotorske biskupije monsinjoru Roku Đonlešaju, sveštenstvu Katoličke crkve, građanima katoličke vjeroispovjesti i svima koji, u domovini ili dijaspori, slave praznik po gregorijanskom kalendaru, u ime Biram Crnu Goru i u svoje ime upućujem srdačne čestitke i najljepše želje za Uskrs, saopštio je predsjednik Biram Crnu Goru (BCG) Radomir Novaković.

- Slaveći Uskrs, slavimo vjeru da će dobro, moralnost i pravičnost pobijediti zlo, slavimo pobjedu života i dobrote. To su univerzalne, neprolazne vrijednosti podjednako važne za svako ljudsko biće. Zato neka ovaj dan nade i radosti sve nas ohrabri na nove početke, odgovorniji pristup društvenim problemima, neka bude motiv da se miri i prašta, čuva ljudskost i dostojanstvo i radi za dobrobit svojih bližnjih i cijelog društva. Želim da praznik Hristovog uskrsnuća ispuni sve domove porodičnom bliskošću i radošću, zdravljem i blagostanjem, a vječno trajanje suštinskih vrijednosti svima nama budu izvor nade i putokaz - navodi se u čestitki.

Šehović čestitao: Praznik da provedete u miru, zdravlju i radosti

Predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović saopštio je da nas Uskrs podsjeća na važnost nade, ljubavi i opraštanja u našim životima.

- Svim hršćanskim vjernicima, koji Uskrs proslavljaju po gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene i srdačne čestitke. Uskrs nas podsjeća na važnost nade, ljubavi i opraštanja u našim životima. Neka ovaj dan, koji simbolizuje novi početak, bude prilika da se još jednom potvrdi i osnaži duh međusobnog poštovanja, suživota i harmonije koji krase našu Crnu Goru. Ali i inspiracija da nastavimo da gradimo društvo u kojem nas različitosti ne razdvajaju, već obogaćuju i povezuju u zajedničkoj težnji ka miru, prosperitetu i blagostanju za sve naše građane. U duhu simbolike današnjeg praznika, obnovimo svoju posvećenost jedni drugima, prepoznajući da je naša snaga u našoj raznolikosti i da je naša budućnost zajednička.Želim vam da ovaj praznik provedete u miru, zdravlju i radosti, okruženi ljubavlju svojih najmilijih. Srećan Uskrs - poručio je Šehović u čestitki.

Joković: Poštujmo i čuvajmo jedni druge, jer samo tako možemo ostvariti razumijevanje i slogu

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Vladimir Joković, čestitao je vaskršnje praznike vjernicima katoličke vjeroispovijesti, saopšteno je iz SNP.

- U ime SNP CG, kao i u svoje lično ime, svim vjerskim velikodostojnicima, sveštenstvu i vjernicima katoličke vjeroispovijesti, upućujem srdačne čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa – Dana Hristovog vaskrsenja. Želim da radost ovog praznika sve ljude dobre volje ispuni ljubavlju i vjerom da uvijek pobjeđuju najveće hrišćanske vrijednosti i posvećenost miru, pravdi, uzajamnom poštovanju i razumijevanju. Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge, jer samo tako možemo ostvariti razumijevanje i slogu neophodne za srećnu budućnost svih građana Crne Gore. Želim da ove blage dane provedete sa vama dragim ljudima, u miru, ljubavi i blagostanju - poručio je Joković.

Martinović: Čuvajmo i štitimo jedni druge jer samo na taj način nadu u napredak cijelog društva možemo držati budnom

U ime Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera barskom nadbiskupu Roku Đonlešaju, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti želim srećan i blagosloven Uskrs, saopštio je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.

- U želji da ovaj praznik okupi porodice, donese obilje ljubavi, mira i blagostanja u domove svih koji ga proslavljate, da radost Hristovog uskrsnuća osjećate u svakom danu svojih života, pozivam vas da snažimo zajedništvo kao temelj koji nas sve čini boljima i jačima. Čuvajmo i štitimo jedni druge, vjerujmo i praštajmo jedni drugima, jer samo na taj način nadu u lični, kao i napredak cijelog društva, možemo držati budnom. Srećan Uskrs - navodi se u čestitki.

Abazović čestitao Uskrs: blagdani da donesu slogu, radost, nadu i dobro raspoloženje

Predsjednik Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović čestitao je katolički Uskrs Barskom nadbiskupu Roku Đonlešaju, kotorskom biskupu Ivanu Štironji, cijelom sveštenstvu i građankama i građanima katoličke vjeroispovijesti.

- Ovaj praznik prilika je da još jednom, uz poruku mira, tolerancije i međusobnog poštovanja, ukažemo na važnost vjere u bolje sjutra, usmjereni na zajedništvo i posvećeni prosperitetu Crne Gore - poručio je Abazović.

Abazović je poželio svim građankama i građanima da ove blagdane provedu u slozi i radosti, kao i da praznična nada i raspoloženje budu prisutni u njihovim domovima.

Milović i Radović: Neka ovaj Uskrs bude prilika da se u Vašim srcima razlije svjetlost vjere

Čestiku povodom Uskrsa uputili su ministar pravde Andrej Milović i generalni direktor Direktorata za saradnju sa vjerskim zajednicama, Dragan Radović.

"Monsinjoru Roku Đonlešaju, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti,

S velikom radošću i dubokim poštovanjem, ministar pravde, Andrej Milović, i generalni direktor Direktorata za saradnju sa vjerskim zajednicama, Dragan Radović, upućuju iskrene čestitke povodom Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika koji je simbol nade, obnove i trijumfa života. Neka ovaj Uskrs bude prilika da se u Vašim srcima razlije svjetlost vjere, da ljubav prema bližnjima bude snažnija nego ikad, i da mir Božiji ispuni svaki kutak Vašeg doma. Želimo Vam da ovaj blagdan proslavite u krugu onih koje volite, i neka blagoslov Uskrsa donese obilje zdravlja, sreće i zadovoljstva vama i vašim najmilijima, te neka svaki dan koji slijedi bude ispunjen srećom, radošću i mirom. Sa željom da Uskrs bude početak novog razdoblja duhovnog blagostanja, srdačno Vam čestitamo. Srećan Uskrs", poručili su Milović i Radović u čestitki.

Živković: Današnji praznik poziva nas na očuvanje zajedništva, mira i međuvjerskog sklada

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković čestitao je Uskrs barskom nadbiskupu, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

- U ime Demokratske partije socijalista i svoje lično ime upućujem iskrene čestitke povodom Uskrsa. Najsrdačnije želim vam da ove blage dane provedete u toplini svojih domova, zdravlju, sreći i blagostanju - kazao je Živković.

Kako je istakao, živimo u vremenu kada su nam razumijevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za stvaranje društva u kojem će se poštovati različitost i dostojanstvo svakog čovjeka.

- Baš zbog toga u ovom izazovnom vremenu u kome živimo, današnji praznik, koji predstavlja pobjedu života i novi početak, opominje nas i poziva na prijeko potrebno očuvanje zajedništva, mira i međuvjerskog sklada. U duhu ovog hrišćanskog blagdana, svim građankama i građanima Crne Gore, koji Uskrs proslavljaju po gregorijanskom kalendaru, želim da im predstojeći dani proteknu u slozi i zadovoljstvu i da budu ispunjeni ljubavlju - poručio je Živković.

Bečić čestitao Uskrs: Snaga povjerenja da ne jenjava

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić čestitao je katolički Uskrs nadbiskupu Barskom monsinjoru Roku Ðonlešaju i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti

- Srž hrišćanske vjere počiva na uskrsnuću Hristovom, a simbolika Uskrsa ostaje nepromijenjena - da dobro pobijedi zlo, a život pobijedi smrt. Danas se podsjećamo na najvažnije vjerske, ali i svetovne principe dobrote i nade i nalazimo snagu koja leži u svakom od nas, kako bismo ujedinjeno djelovali u pronalaženju rješenja za izazove sa kojima smo svi danas suočeni, stoga je od važnosti da snaga međusobne podrške i povjerenja nikad ne jenjava - naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, za hrišćane Isusov život i smrt su najčistiji izrazi ljubavi i pokazatelji Božje milosti, čvrste vjere, žrtve i spasenja.

- Neka vas tajna Uskrsne noći i radost Uskršnje zore ohrabre i uliju novu nadu, i neka osjećanja bliskosti i poštovanja ispune vaše domove. Uskršnji duh posmatramo kao trajnu inspiraciju za život u dostojanstvu, solidarnosti i spremnosti da pomognemo našim bližnjima. Danas smo mi odgovorni za našu zemlju. Mi stvaramo snažnu Crnu Goru, zbog nas samih i zbog budućih generacija. Uz najtoplije želje da praznične i blage dane provedete sa vašim porodicama, u obilju radosti, zdravlja i mira, još jednom vam upućujem čestitke povodom ovog praznika. Neka vas Hristov primjer ljubavi i žrtve inspiriše ka pravdi i saosjećanju i vrati nadu i vjeru u novi početak i vječnu radost - zaključio je Bečić. 

Koprivica čestitao katolički Uskrs: Najveći praznik vjere u vječni život iznova potvrđujući univerzalne vrijednosti

Njegovoj eminenciji Nadbiskupu barskom i Apostolskom upravitelju Kotorske biskupije monsinjoru Roku Gjonlleshaju, sveštenstvu i vjernicima rimokatolicke vjeroispovijesti čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika uputio je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosudje i antikoruociju Momo Koprivica.

- Želim vam da radost i vrijednosti koje donosi praznik Hristovog Vaskrsenja (Kristovog uskrsnuća) obasjaju sve vjernike Rimokatoličke crkve. Upravo najveći praznik vjere u vječni život iznova potvrđujući univerzalne vrijednosti, koje su u temelju skladne i prosperitetne zajednice, te jačajući svijest o zajedništvu, solidarnosti i poštovanju dostojanstva ličnosti, podstiče uzvišene moralne aspiracije i uzdiže individualne i kolektivne potencijale, što je naročita potreba našeg društva i države, ali i svevremeni ideal - poručio je potpredsjednik Vlade Koprivica.

Bokeški Forum: Sretan Uskrs !

Uskrs je praznik koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom, pravde nad nepravdom i koji nam daje vjeru u ljudsku dobrotu.

Zato neka ovaj Uskrs uz poruke nade, optimizma i ljubavi u svima nama probudi osjetljivost na patnju i potrebe drugih, želju za međusobnim razumijevanjem i praštanjem, za pravdom i mirom. Za dobro naše Crne Gore, naše Boke i za dobro nas samih.

Sretan Uskrs !

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ČESTITKEUSKRS
26. april 2024 13:34