Папа Фрањо / - РТРС
19/09/2021 u 17:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Папа Фрањо позвао католике да се посвете жртви злостављања, а не угледу Цркве

Признати грешке и пропусте може људе учинити рањивима и слабима, али може водити милости те унутарњем прочишћењу и пружити нове прилике да волимо и служимо другоме, поручио је папа Фрањо

Умјесто да се брину за углед Цркве католици су позвани да у средиште процеса ставе жртве злостављања које су починили свећеници, поручио је папа Фрањо у видеопоруци за конференцију о заштити дјеце у Варшави, преноси
Avaz.ba.

Снимљеном видеопоруком Папа се обратио представницима бискупа и редовничких заједница који ће се 19. септембра окупити у Варшави на међународној конференцији о заштити дјеце и рањивих одраслих особа у црквама Средње и Источне Еуропе, па тако и Хрватске, преноси Vatican News.

- Једино суочавањем с истином о тим окрутним понашањима, и понизним тражењем опроста од жртава и преживјелих, Црква ће моћи пронаћи свој пут како би је поновно с поуздањем сматрали мјестом прихвата и сигурности за оне који су у потреби - поручује Свети Отац.

Криза због сексуалнога злостављања које су починили чланови Цркве врло је тежак поремећај за који се траже примјерени одговори, почевши од понизнога слушања жртава до тражења истине и тражења опроста, наводи папа Фрањо у поруци судионицима Конференције.

Признати грешке и пропусте може људе учинити рањивима и слабима, али може водити милости те унутарњем прочишћењу и пружити нове прилике да волимо и служимо другоме, поручио је папа Фрањо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:17