Митрополит Онуфрије / - Митрополит Онуфрије
06/04/2022 u 09:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Онуфрије о Бучи: То је страшно, предајем на суд Божији оне који су то починили

- Изражавам дубоко саосјећање с родбином жртава и молим се за насилно страдале и молим Господа да прими њихове душе у станове праведника - навео је у јучерашњој изјави митрополит кијевски и цијеле Украјине Онуфрије.

Сазнао сам из вијести шта се догодило у Бучи. То је страшно. Туга ми је испунила срце, саопштио је украјински митрополит Онуфрије  у изјави поводом извештаја о масакру у Бучи, граду у Кијевској области.

 - Предајем на суд Божији оне који су то починили, од којих се ништа не може сакрити. Изражавам дубоко саосјећање с родбином жртава и молим се за насилно страдале и молим Господа да прими њихове душе у станове праведника - навео је у јучерашњој изјави митрополит кијевски и цијеле Украјине Онуфрије.

Карактеристично је да је Евстратиј Зорја  из „Православне цркве Украјине“, искористио прилику да поново критикује украјинског поглавара, јер није директно напао Русију у изражавању саучешћа и молитви.

Битка код Буче трајала је од 27. фебруара до 31. марта, након чега су се руске снаге повукле. Након што су украјинске снаге повратиле контролу над градом, почели су да се појављују извјештаји о звјерствима и ратним злочинима. Према ријечима градоначелника Анатолија Федорука, стотине тијела пронађено је у граду и региону, укључујући и тијела украјинских цивила, украјинских и руских војника.

Украјинска национална полиција отворила је истраге о догађајима у Бучи, а Министарство спољних послова затражило је истрагу Међународног кривичног суда у Украјини, ради прикупљања доказа о руским ратним злочинима.

У међувремену, Русија је затражила посебан састанак Савјета безбједности УН како би се позабавила, како тврди, украјинском провокацијом ширења „намјерно лажних информација“. Што се тиче САД, Пентагон није у могућности да независно провјери украјинске извјештаје о руским злочинима, али нема разлога да их оспори, рекао је у понедјељак високи званичник америчке одбране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 16:42