Илустрација / - мцп
24/05/2022 u 09:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дани Светог Јована Владимира од 28. маја до 4. јуна у Бару

За крај Дана Светог Јована Владимира, 4. јуна биће одржана Света архијерејска Литургија, од девет сати, док ће свечана литија улицама Бара почети у 19 часова

У организацији Митрополије црногорско-приморске и Црквене општине Бар, Дани Светог Јована Владимира ове године ће почети 28. маја и трајаће до 4. јуна.

У суботу, 28. маја, од 8 до 13 часова, биће организована акција добровољног давања крви у крипти Саборног храма.

Наредног дана, биће уприличена Света Литургија на остацима манастира Пречиста Крајинска у Остросу, са почетком у девет часова. Полазак је заказан за седам сати, испред Саборног храма.

У уторак, 31. маја, биће организован Турнир у малом фудбалу, у Балону "Бомбоњера" поред ОШ Мексико. Наредног дана, 1. јуна, биће уприличена Света Литургија на остацима храма из VI вијека ("барски триконхос") на Тополици, са почетком у осам, сати.

У четвртак, 2. јуна, православни вјерници обиљежавају Спасовдан. Света Литугрија биће служена од девет часова, у Саборном храму Светог Јована Владимира, док ће истог дана, од 20 сати на платоу испред храма бити организован догађај под називом „Јединство цркве“, посвећено јубилеју 100 година васпостављања јединства Пећке патријаршије Српске православне цркве. Тим поводом, говориће јереј Александар Лекић, старјешина цркве Свете Тројице у Будви и проф. др Далибор Петровић, професор Богословског факултета у Фочи.

Православни вјерници 3. јуна славе Светог цара Константина и царицу Јелену. Света Литургија на остацима манастира Пресвете Богородице на Ратцу биће уприличена од девет сати, док ће у вечерњем термину од 20 часова на платоу испред храма бити приређен програм под називом "Сумрак и васкрсење Ловћена".

- Вече је посвећено Његошу и Ловћенској капели поводом 50 година од њеног рушења - најављују организатори. Том приликом, говориће митрополит црногорско-приморски Јоаникије и проф. др Мило Ломпар.

За крај Дана Светог Јована Владимира, 4. јуна биће одржана Света архијерејска Литургија, од девет сати, док ће свечана литија улицама Бара почети у 19 часова.

(Новости)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:14