/ -Фото: Борис Мусић
27/04/2022 u 23:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Допринос развоју духовности: Одржан васкршњи концерт подгоричког Црквеног хора

Ево већ тридесет година овај хор уљепшава и украшава и овај храм, украшава богослужења и сабира у своју заједницу дјецу и омладину са талентом за појање, казао је митрополит

Храмовни хор “Свети апостол и јеванђелист Марко” из Подгорице вечерас је у крипти саборног храма Христовог васкрсења приредио традиционални васкршњи концерт.

image
-Фото: Борис Мусић

Поздрављајући чланове хора, који ове године слави три деценије постојања, Митрополит црногорско-приморски Јоаникије је рекао да се ради о јубиларној свечаности приређеној у настваку васкршњих свечаности.

image
-Фото: Борис Мусић

- Васкрс, као темељни празник наше свете вјере, увијек је повод за славље, за радост и за пјесму. А посебно кад имамо ту прилику да обиљежимо већ велики јубилеј хора Светога Марка. Овај хор је дао огроман допринос развоју културе и духовности, не само при овоме храму и у овоме граду него и много шире- рекао је Владика.

image
-Фото: Борис Мусић

Додао је да је хор током свога постојања добио многа признања и награде.

- Што је најважније, ево већ тридесет година овај хор уљепшава и украшава и овај храм, украшава богослужења и сабира у своју заједницу дјецу и омладину са талентом за појање. То је много важно – да оне таленте које је Бог дао нашој омладини, да их они развијају како ваља- нагласио је Митрополит црногорско-приморски.

image
-Фото: Борис Мусић

Казао је да је исто тако важно то што хор даје допринос култури Подгорице.

image
-Фото: Борис Мусић

- Велики је то труд, велики напор за свако поштовање и заиста заслужују навеће честитке и нашу највећу подршку. Ја им желим да и даље раде вриједно и упорно као и до сада, да постижу велике резултате. Честитам и благодарим и свим досадашњим хоровођама Мирјани Живковић, Биљани Тапушковић и понајвише садашњем хоровођи Људмили Радовић- закључио је митрополит Јоаникије.

Вечерашњем концерту присуствовали су представници Римокатоличке цркве, Исламске и Јеврејске вјерске заједнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:13