Јовановић са митрополитом Амфилохијем  / Фото: Митрополија
18/07/2021 u 14:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Дугогодишњи секретар митрополије тражио разрјешење са функције

Један од најближих сарадника преминулог митрополита Амфилохија биће нови намјесник у Херцег Новом

Дугогодишњи секретар Митрополије црногорско-приморске и један од најближих сарадника преминулог митрополита Амфилохија Обрен Јовановић тражио је да буде разријешен са те функције. 

То је саопштио митрополит црногорско-приморски Јоаникије на служби у цркви у Бијелој. 

Митрополит је казао да ће Јовановић бити нови архијерејски намјесник у Херцег Новом. 

image

Митрополит Јоаникије у Бијелој

Фото: Митрополија

- Лијепе ствари се догађају у Боки. Дошао вам је и секретар Митрополита црногорско-приморског, Амфилохија блаженопочившега отац Обрен, који је 20 година вјерно служио и био први сарадник нашем блаженопочившем Митрополиту. То дјело је обавио часно и поштено, без икаквога зазора и фалинке и замјерке. Стекао је велико искуство- казао је митрополит. 

Истакао је да служба коју је на Цетињу вршио отац Обрен није нимало лака.

image

Јовановић

Фото: Митрополија

Он је такође саопштио да је отац Радомир Никчевић тражио да се повуче са службе намјесника херцегновског, како би то мјесто преузео Јовановић.

- Никчевић је својевремено затражио да буде разријешен од те службе. И ја сам гледао шта могу, јер је већ све попуњено, али отац Радомир је опет дао један сјајан предлог да се он повуче. Видите како је то важно: са службе архијерејског намјесника херцегновског и да ту службу преузме отац Обрен. Хвала и оцу Обрену и посебно и оцу Радомиру на том таквом људском и црквеном потезу. Али, посебно хвала оцу Обрену који је толико година служио на тешкоме мјесту. И наравно, ред је да му се изађе у сусрет и надам се да ће му ова служба бити нешто лакша- поручио је митрополит Јоаникије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
18. septembar 2021 22:25