Виола Фон Крамон / - Н1
08/12/2021 u 20:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фон Крамон: СПЦ је недјељива, нисмо довели у питање њену аутокефалност и јединство

Фон Крамон тврди да остаје чврсто посвећена међувјерском дијалогу, те да у том смислу цијени вриједан допринос вјерских поглавара попут владике Григорија

Посланица Европског парламента из редова Зелених Виола фон Крамон каже да је њена порука након састанка са епископом Српске православне цркве Григоријем „имала за циљ да укаже на љепоту плуралитета мишљења и приступа унутар једне, недјељиве Српске православне цркве“.

 - Заиста, ни у једном тренутку нисмо разговарали о унутрашњем уређењу Српске Православне Цркве, нити довели у питање њену аутокефалност и јединство -  поручила је Фон Крамон, а преноси Коссев.

Фон Крамон тврди да остаје чврсто посвећена међувјерском дијалогу, те да у том смислу цијени вриједан допринос вјерских поглавара попут владике Григорија.

Фон Крамон је објавила твит  у одговору на критику једне кориснице да је „СПЦ руски ентитет“ написала да „не постоји ‘Српска православна црква’, ово су врло аутономне епархије што је различито у односу на Католичку цркву. Разговарај са владиком и бићеш изненађена“. У међувремену је уклонила овај твит.

Након састанка се огласио и владика Григорије, који је истакао је да на састанку са европском посланицом јуче није разговарао о структуралној организацији СПЦ и да не жели да се бави спекулацијама о њеном личном ставу, као и да је у потпуности сагласан са садржајем саопштења СПЦ, која је истакла да у Њемачкој постоји као дио једне, недељиве патријаршије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:27