Mitropolit Joanikije / - FOTO: MCP
13/10/2023 u 16:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mitropolit Joanikije: Zakon o slobodi vjeroispovijesti i Temeljni ugovor se ne poštuju

To su važna dostignuća, ali, naravno, nijesu sve. To sada izgleda kao da su mrtva slova na papiru. Mnogo od onoga što je tamo upisano i utvrđeno na najvećoj instanci se ne poštuje, kazao je mitropolit

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije kazao je da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti i Temeljni ugovor potpisan ne poštuju, objavljeno je na sajtu MCP.

On je na naučnom skupu “Savremeno državno-crkveno pravo” u Budvi rekao da su Zakon o slobodi vjeroispovijesti i Temeljni ugovor koji je potpisan između crkve i države veoma važni koraci.

“To su važna dostignuća, ali, naravno, nijesu sve. To sada izgleda kao da su mrtva slova na papiru. Mnogo od onoga što je tamo upisano i utvrđeno na najvećoj instanci se ne poštuje. I otprilike da ćemo morati još dugo vremena da se borimo za svoja vjerska prava. Naravno, sve ono što tražimo za nas, za Srpsku pravoslavnu crkvu, ta ista prava zastupamo i za sve ostale tradicionalne crkve i vjerske zajednice”, poručio je on.

Naglasio je da se, koliko je god prava i pravde, ugovora i rezolucija, sve manje poštuju ti pravni akti i da se vrlo često krše.

“Krše se od onih koji bi trebalo najviše da promovišu pravo. Takva je situacija, nije nam to ništa nepoznato”, ocijenio je Joanikije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:23