/ -FOTO: DAN, ARHIVA
19/06/2022 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kavarić: Nije mi poznato da je još neka vjerska zajednica traži potpisivanje Temeljnog ugovora sa državom

Ono što je po meni bitno jeste zaključak što perfektnijeg pravnog akta koji će krunisati misiju naše Svete crkve u Crnoj Gori, kazao je podgorički advokat

Pravni zastupnik Mitropolije crnogorko-primorske i podgorički advokat Dalibor Kavarić kazao je u izjavi za Večernje Novosti da mu nije poznato da je još neka vjerska zajednica tražila potpisivanje Temeljnog ugovora sa državom Crnom Gorom. 

– Kao zastupnik i član tima Srpske pravoslavne crkve, jedine kanonske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, u dužem vremenskom periodu pregovaranja sa državom, nisam se interesovao za vjerske zajednice koje nisu uredile svoje odnose sa državom na ugovornom nivou. Predmet mog interesovanja su bili ugovori koje je Vlada već zaključila sa drugim verskim zajednicama – rimokatolicima, muslimanima i Jevrejima, jer je naš pregovarački tim vodio računa da Srpska pravoslavna crkva dobije onaj stepen prava koji je već, kao standard, ostvaren u dvostranim obligacionim aktima koji su već ovjereni sa drugim zajednicama, kako naša Crkva ne bi imala manji stepen prava i standarda – istakao je on za Novosti. 

Dodao je da mu nije poznato da li je neka vjerska zajednica uputila Vladi inicijativu za pregovore oko zaključenja ugovora, ili barem to nije učinila javno.

- Ono što je po meni bitno jeste zaključak što perfektnijeg pravnog akta koji će krunisati, olakšati i uokviriti dalju misiju naše Svete crkve u Crnoj Gori –zaključio je Kavarić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:29