Otac Gojko Perović / Foto: Srđan Boljević
05/10/2022 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mitropolija osnovala terapeutsko savjetovalište, u rad uključen i otac Gojko

Centar će organizovati terapijsko-savjetodavne sastanke kako sa pojedincima tako i sa porodicama, a posebnu pažnju posvetiće djeci

U Podgorici je na Starom aerodromu počeo je sa radom pravoslavni pastirsko-savjetodavni centar Mitropolije crnogorsko-primorske, prvo duhovno-terapeutsko savjetovalište u Crnoj Gori. 

Savjetovalište je osnovano po uzoru na istoimeni centar u Beogradu, koji je, sa blagoslovom Patrijarha srpskog Pavla, otvoren 1997. godine i bilježi zapažene rezultate u svom radu.

Kako je saopšteno, centar će organizovati terapijsko-savjetodavne sastanke kako sa pojedincima tako i sa porodicama, a posebnu pažnju posvetiće djeci kojoj je potrebna pomoć zbog raznih tegoba.

- Zato je i sastavni dio rada ovog centra da u svoj rad uključi što veći broj psihologa, psihijatara i defektologa- onih koji žele da volonterski pomognu u prevazilaženju psiholoških i duhovnih tegoba svima kojima je pomoć potrebna. Po potrebi stručnjaci će vršiti procjenu, dijagnostiku i određivati terapiju, a sva pomoć je besplatna- kazao je za Radio Svetigoru otac Blažo Božović, paroh podgorički.

U radu Centra će pored oca Blaža biti uključeni sveštenici Gojko Perović, Jovan Radović i Mirčeta Šljivančanin.

O načinu rada Pastirskog centra i zakazivanju termina, zainteresovani mogu da se informišu putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefonskim pozivom na broj: 020/325-795.

Pravoslavni pastirsko-savjetodavni centar radiće svakog radnog dana od 17 do 20 sati. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:24