митрополит Јоаникије / - митрополит Јоаникије
26/12/2021 u 22:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије: Божији благослов је кад се народ са епископима и свештеницима обједини око светиња

- И онда када је изгледало да ћемо да нестанемо, тада смо узишли са Христом на голготу и Господ нас је укријепио и показао силу и благодат своје Цркве, њену непобједивост - навео је он

У једном моменту смо били принуђени да бранимо светиње. То је био Божији благослов да се саберемо око наших светиња, да се објединимо и тако одбранимо од безбожне власти, која је хтјела не само да одузме светиње и препише на државу, него да нас понизи, да нам обрише памћење и маргинализује до нестанка, поручио је митрополит црногорско-приморски Јоаникије поводом двије године од изгласавања Закона о слободи вјероисповијести.

 -  И онда када је изгледало да ћемо да нестанемо, тада смо узишли са Христом на голготу и Господ нас је укријепио и показао силу и благодат своје Цркве, њену непобједивост. Када се народ са својим епископима, свештеницима, обједини око светиња, то је велика сила и благослов Божији. То је она сила која је непобједива, али која никога повриједити неће.То је оно оружје које дјелује спасоносно — то је сила Божије љубави, истине, правде и доброте, а то је оно што је непобједиво, а увијек побјеђује - оцијенио је митрополит.

Он је  данас, 26. децембра, на Материце, началствовао је Светом архијерејском литургијом у Спасовданском храму у Шибенику, уз саслужење домаћина епископа далматинског г. Никодима, монаштва и свештенства Митрополије црногорско-приморски и Епархије далматинске.

Службу су својим појањем украсили братија из манастира Крке и вјерни народ.

На крају Литуругије Високопреосвећеном Митрополиту Јоаникију топлу добродошлицу пожелио је Епископ далматински г. Никодим, подсјећајући сабране на страдање Цркве у Црној Гори у последњих пар година у којима се испуњавају оне Христове ријечи: Својима дође и своји га не примише.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:12