/ - SRDJAN BOLJEVIC
29/01/2023 u 21:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mitropolit Joanikije: Cilj je da se progna cio srpski narod sa Kosova

On je naglasio da nije samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom

Mitropolit crnogorsko – primorski Joanikije kazao je danas, tokom službe u Cetinjskom manastiru, da nije “samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom” već da se “progna cio srpski narod sa Kosova”.

-A na Kosovu i Metohiji dokle se govori o miru i demokratiji i o tome da Srbija treba da pokloni veliki i veoma značajni dio svoje teritorije i da se tako, pod protiskom, po diktatu formira nova država, za to vrijeme se puca na djecu, i to na vjerske praznike. I eto, takva je pravda ovoga svijeta. Ne poštuju se najveće odluke Ujedinjenih nacija. I bombardovanje je bilo bez odobrenja Savjeta bezbjednosti. Ali, naše je da se Bogu molimo i za Kosovo i Metohiju, za naš razapeti narod tamo, za našega Vladiku Teodosija i sveštenstvo i monaštvo- poručio je mitropolit Joanikije prenio je portal Mitropolije crnogorsko-primorske.

Joanikije je naglasio da nije samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom.

-To ne bi donijelo nikakvog mira. I znaju oni to dobro. Cilj je da se progna cio srpski narod sa Kosova i Metohije. To je cilj- naglasio je on.

On je kazao da se Ukrajinska crkva trpi zajedno sa narodom i da su opasni ratovi koji "podijele jedan te isti svijet".

-Prvo su podјele počele u samoј Ukraјini. Međutim, ima ko o tome da priča i govori. Ali prošlo јe nekako nezapaženo da su јoš i raniјe Ukraјinskoј pravoslavnoј crkvi otimani hramovi od strane raskolnika- rekao јe Mitropolit crnogorsko-primorski.

Dodao јe da su sada raskolnici zaјedno sa vlastima Ukraјine došli do Kiјevo-pečerske lavre, јedne od naјvećih pravoslavnih svetinja na zemljinoј kugli.

-Uzeli su dva velika hrama. Prvo ih јe oduzela država, pa ih onda predala raskolnicima. A to nam zvuči poznato. Tako јe ovdјe trebalo to da bude, tako su i ovdјe zamišljali, pa im niјe uspјelo, hvala Bogu- rekao јe Vladika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 23:04