/ Фото: Митрополија
07/07/2021 u 14:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије: Имам осјећај да је у Црној Гори дошао крај комунистичкој аждаји

Народ је схватио да је некоме интерес да га и даље дијели, поручио је он

Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји, казао је данас митрополит црногорско-приморски Јоаникије у острошком скиту Светог Јована Крститеља у Јован долу код Никшића.

Подсјетимо, велики број грађана окупио се на раскрсници и аутомобилима блокирао пут према цетињском селу Доња Заљут, како би и овога спријечилли свештенство СПЦ да прође до Бајкове цркве, на Бјелилу и одржи литургију.

- Грдно су се преварили. Неће то ни Цуце ни свештеници који су родом из Цуца дозволити. Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји. Немојте много обраћати пажњу, драга браћо и сестре, јер они све што су градили, градили су на братском крвопролићу. А ми треба да се молимо да се наш народ измири, да једни друге цјеливамо, да једни друге помажемо, да не учествујемо у томе ни на који начин - рекао је Владика Јоаникије.

Владика им је поручио нека чине што су наумили.

- Али, дошао је крај тој биједи и том лудилу. Народ је схватио да је некоме интерес да га и даље дијели. И у то се улаже велика енергија и велика средства. И чине се многе манипулације и шире се многе лажи- рекао је он.

Наше је, рекао је он, да се на овај велики празник помолимо Богу за мир, љубав, братско измирење и братску слогу.

- И да опростимо. И њима да опростимо. Да Бог опрости, јер не знају шта чине - закључио је изабрани Митрополит црногорско-приморски  Јоаникије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. februar 2024 13:01