Амбасадор Аустрије и митрополит / - Амбасадор Аустрије и митрополит
27/01/2022 u 14:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије са амбасадором Аустрије: Заједнички рад на добробити Западног Балкана

У срдачном и отвореном разговору, митрополит је саговорнику пожелио добродошлицу у Црну Гору, упознавши га са изазовима са којима се Српска православна црква сусреће у савременом црногорском друштву.

Амбасадор Аустрије у Црној Гори Карл Милер сусрео се у понедјељак, 24. јануара, са митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем у просторијама Митрополије у Цетињском манастиру.

У срдачном и отвореном разговору, митрополит је саговорнику пожелио добродошлицу у Црну Гору, упознавши га са изазовима са којима се Српска православна црква сусреће у савременом црногорском друштву.

Амбасадор Милер и митрополит су исказали обострану намјеру да Црква и Амбасада, а преко ње неколико заинтересованих институција и аустријско друштво, иницирају контакте, размјене и сарадњу на пољима од заједничког интереса, радећи на добробити Западног Балкана у цјелини, особито у циљу приближавања Црне Горе Европској унији и њеним стандардима, укључујући оне који се односе на вјерску једнакост и заштиту вјерских права и слобода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:41