/ Фото: Митрополија
01/08/2021 u 12:42 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Митрополит Јоаникије: Свака партија има своје интересе, а ко буде бољи нека га народ подржи

Ми се као Црква у то нећемо мијешати, поручио је владика

Свака партија у Црној Гори има своје интересе, а ми се као Црква у то нећемо мијешати, казао је данас митрополит Јоаникије на освештању цркве у селу Главаца, у Беранама. 

- Могу људи различито мислити и опредјељивати се, бити у различитим партијама и странкама, то је све легитимно. Нека раде о добру сви, па нека се надмећу у добру, а ко буде бољи нека га народ подржи - додао је владика. 

Поновио је да се Црква неће мијешати у политичке процесе, али да су морали прошле године када се политика умијешала у црквени живот. 

- Тада су хтјели да народу одузму светиње. Ударили су на част и образ. Морали смо се изборити - истакао је митрополит. 

Владика се дотакао и теме о комунизму у Црној Гори, наводећи да се сва комунистичка прича и скаламерија у нашој држави срушила као кула од карата.

- Све што су радили, све им пропаде. Остадосмо без фабрика и њихових шпијуна и доушника, али, с друге стране, остаде народ доста осиромашен, преварен и изваран. Но, нисмо очајавали, имао се коме народ вратити, а то су биле њихове светиње, огњишта и домови. Вратили смо се својој вјери и једни другима, а то је много важно - поручио је митрополит. 

Ипак, како је казао, одувијек му је било несхватљиво да народ је који има толико светитеља, толико цркава и мученика заборавио на вјеру и запоставио је.

- Тако лако одступити од вјере је чудно. Али, Богу хвала, нису сви одступили. Долази неко ново вријеме - закључио је владика. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
12. septembar 2021 17:52