Митрополит Онуфрије / - Митрополит Онуфрије
26/02/2022 u 21:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Онуфрије: Апелујемо на Путина и тражимо да се одмах заустави братоубилачки рат

- Украјински и руски народ изашли су из Дњепарског крстионице, а рат између ових народа је понављање гријеха Каина, који је из зависти убио рођеног брата. Такав рат није оправдан ни Богом ни људима - нагласио је он

Митрополит кијевски и цијеле Украјине Онуфрије апеловао је на предсједника Русије Владимира Путина да одмах заустави братоубилачки рат.

 - Догодила се невоља. Нажалост, Русија је покренула војну операцију против Украјине и у овом судбоносном тренутку позивам вас да не паничите, будите храбри и покажите љубав према својој Отаџбини и једни према другима. Позивам вас, прије свега, на интензивну покајну молитву за Украјину, за нашу војску и наш народ, молим вас да заборавите међусобне размирице и неспоразуме и сједините се у љубави према Богу и нашој Отаџбини - поручио је вјерницима Онуфрије.

Како је истакао у овом   трагичном времену изражавају посебну љубав и подршку украјинским војницима који чувају и штите и бране нашу земљу и наш народ. 

 - Бранећи суверенитет и интегритет Украјине, апелујемо на предсједника Русије и тражимо да се одмах заустави братоубилачки рат. Украјински и руски народ изашли су из Дњепарског крстионице, а рат између ових народа је понављање гријеха Каина, који је из зависти убио рођеног брата. Такав рат није оправдан ни Богом ни људима - поручио је он.

Позвао је све на здрав разум који "нас учи да наше овоземаљске проблеме рејшавамо у међусобном дијалогу и међусобном разумјевању и искрено се надам да ће нам Господ опростити наше гријехе и да ће мир Божији завладати на нашој земљи и у целом свијету!"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:30