/ Фото: Митрополија
18/03/2022 u 17:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит са свештенством: Помоћи ћемо избјеглицама из Украјине

Митрополија већ десет дана организује и прикупљање помоћи за ратом захваћена подручја у Украјини

Митрополит Јоаникије позвао је на годишњем сабрању свештенства и свештеномонаштва Митрополије црногорско приморско да се сви усрдно моле за престанак ратних сукоба у Украјини.

Како се наводи у саопштењу након сабрања у Крипти Храма Светог Јована Владимира у Бару, Митрополија ће кроз хуманитарну организацију „Човјекољубље“ и на све друге начине преко црквених општина и манастира свим расположивим капацитетима помоћи онима којима буде помоћ потребна.

- Већ десет дана Митрополија организује и прикупљање помоћи за ратом захваћена подручја у Украјини- наводи се у саопштењу. 

Митрополит Јоаникије је истакао да је велики притисак и одговорност на свештенству, али да је то нормално и природно јер су управо свештеници призвани да носе бремена и своја и једни других, као и народа уопште и да су као такви призвани да буду свјетлост свијету.

- Нарочито се то огледа и пројављује у јединству Цркве које смо ми као Црква свједочимо. И само то јединство, братска слога и љубав су Христолики и Боголики пут на коме и као појединци и као народ задобијамо не само пролазно, него и вјечно људско достојанство- закључио је владика. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:59