Митрополит Амфилохије / - Шапурић
20/10/2021 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Православном универзитету у Москви вече посвећено митрополиту Амфилохију

Снага светог благослова и стрпљење у нади оживјели су вјеру у народу, оживјели историјско сјећање и промијенили судбину слободољубиве и херојске Црне Горе

На Православном Свето-тихоновском универзитету у четвртак у 18,30 сати одржаће се вече са делегацијом Српске православне цркве из Црне Горе, посвећено митрополиту Амфилохију.

 - Цио православни свијет је почетком 2020. године био свједок невиђених догађаја када је, под руководством Митрополита црногорско-приморског Амфилохија, цијела Црна Гора кренула у молитвене шетње у одбрану православних светиња због опасност од њиховог отимања, скрнављења и пропасти. Снага светог благослова и стрпљење у нади оживјели су вјеру у народу, оживјели историјско сјећање и промијенили судбину слободољубиве и херојске Црне Горе - наводе из Митрополије.

Очевици и учесници ових догађаја, протојереј Никола Пејовић, главни и одговорни уредник портала Митрополије црногорско-приморске и православне радио станице “Светигора”, и Иван Булатовић, предсједник Братства православне омладине Црне Горе, приказаће кратки документарни филм “До Христове побједе!” и одговарати на питања студената и осталих посјетилаца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:08