Отац Гојко Перовић / Фото: Братство Манастира Златеш
04/05/2022 u 11:30 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нетачне информације о најављеним протестима: Отац Перовић није дошао у БП због болести

Сматрамо подлим и неистинитим информације које су се појавиле, како је отац Гојко свој долазак у Бијело Поље отказао под пријетњом протеста који би изазвали овдашњи Срби, казали су из Одбора за изградњу цркве

Црвквени одбор храма светог Николаја Жичког у Његњеву код Бијелог Поља обавијестио је јавност да је у лијепом народном сабрању прослављен јуче дан храмовског заштитника, онако како то приличи Божијем имену и спомену на великог црквеног пастира и богослова Николаја Велимировића.

-Дан уочи литургијског сабрања у Његњеву,имали смо и пригодну Духовну академију, као што је то обичај на нашим црквеним слављима.Најављени гост и предавач свештеник Гојко Перовић није могао да учествује због тренутних здравстених проблема. Ово се десило на обострано жаљење и нас као организатора и његово лично. Сматрамо подлим и неистинитим информације које су се појавиле, како је отац Гојко свој долазак у Бијело Поље отказао под пријетњом протеста који би изазвали овдашњи Срби. Званично и одговорно тврдимо ради јавности која је изложена оваквим подметачинама да није било никакве најаве протеста, нити међу бјелопољским вјерницима има примисла о таквом односу према нашем свештенству-казао је за Дан Милутин Ранитовић, предсједник Одбора за изградњу цркве.

Он додаје да о пријему који свештеник Гојко Перовић има у Бијелом Пољу најбоље говори недавни скуп у манастиру Златеш у Томашеву који је снимљен и објављен на друштвеним мрежама,чија бројност свједочи сама за себе.

- А и позив који смо му ми упутили дошао је управо на иницијативу наших вјерника. Мучне су теме ових дезинформација, али ево нека ово наше саопштење буде повод за најаву још већег и свечанијег сабрања у Његњеву ако Бог да, следеће године-закључио је Ранитовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:40