Перовић / Фото: С.Бољевић
31/12/2021 u 08:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац Гојко: Феномен литија у Црној Гори је распирио ватру православља

Перовић говорио о вишевјековној историји СПЦ у Црној Гори и њеном односу са државом

Феномен литија у Црној Гори је препородио и поново распирио ватру православља, казао је отац Гојко Перовић на конференцији “Улога и третман хришћанске вјере у јавној сфери” која је одржана у Подгорици.

Перовић је излагао на тему секуларизације црногорског друштва, говорећи о вишевјековној историји Српске православне цркве у Црној Гори и њеном односу са државом.

Учесници конференције су били и парох Никола Пејовић, главни и одговорни уредник радија Светигора и портала Митрополије, протођакон Константин Дојић и протојереј ставрофор и старешина Српске православне цркве светог Димитрија Борис Брајовић.

Од домаћих говорника значајно је било присуство Ине Пламенац- директорице Директората за капиталне инвестиције, професора Душана Крцуновића, као и Томаша Дамјановића, Мићуна Милатовића, Милоша Ненезића, Жељка Лучића и Ивана Шупића, чије су теме и говори комплементарно пружали увиде у стање како хришћанске мисли у односу са секуларним поретком и јавном сфером тако и конструктивне критике актуелних догађаја и путање европског друштва и цивилизације у односу на хришћанску вјеру и њен допринос истој.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 13:06