Перовић / Фото: Јутјуб
12/09/2021 u 18:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац Гојко: Сукоб између земаљске и Божје власти није почео с комунизмом

Има и таквих владара, који кажу, да су атеисти и агностици, али поштују Светињу, бесједио је Перовић

Сукоб између земљаске власти и Божије власти није почео са комунизмом и са убијањем свештеника и са јамама него да траје – од Вавилонске Куле па на овамо, казао је током бесједе у Цркви Светог Ђорђа под Горицом отац Гојко Перовић. 

- Многе ствари које нам је Господ открио, открио нам је на тај начин, да њихов завршетак нећемо видјети овдје, у овоме животу; него су нам само наговијештене – Шта ће да буде ? Једна од тих истина, да оно што гледамо својим очима, чији заплет својим очима гледамо – нећемо у овоме животу видјети коначно разрешење, јесте и овај сукоб између земаљске власти и Божије власти. Погледајте како је прошао Божији праведник у рукама једнога локалнога властодржца, који је славио рођендан- казао је отац Гојко. 

Нагласио је да је све поука за нас и да се не чудимо каква је судбина Божије ријечи и Божије светиње у овом времену.

- Па ми немамо скоро цркву, почевши од ове, када причамо о њеној историји, за коју не морамо рећи колико се пута рушила. Ми свештеника немамо за које можемо рећи колико су људи крстили, вјенчали, колико су проповиједи одржали – него морамо да кажемо – кад је погинуо, ко га је убио- додао је отац Гојко.

image
Фото: Фејсбук

Објаснио је да то није нека случајна несрећа.

- То је уписано у природу односа Бога и људи. Ако владар не зна за Бога или ако не поштује вјеру других људи па не мора он бити вјерник – има и таквих владара, који кажу, да су атеисти и агностици, али поштује Светињу. Ако тога нема онда је сукоб између његове тобож власти за коју не види да му је  – од данас до сјутра – и Божије власти која је вјечна, неминован. Тај сукоб је уцртан у нас саме и наше животе. То је сукоб у нама самима. Онај грешни ја, онај похлепни ја, онај коме никад није доста ни пића ни хране ни пара – он мора бити посјечен, да би нешто било од мене. А ако хоћу да се раскомотим у овом животу, да имам власт, паре и везе, да ми се зна за име на све четири стране свијета, да дрмам овом земљом – е онда мора бити посјечен онај ја који ће да се моли Богу- закључио је Перовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 03:28