Патријарх Кирил / - MOSKOW TIMES
17/05/2022 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Патријарх Кирил: Поништавање руске културе је врхунац мржње

Московски патријарх је рекао да је Русија чак и „током хладног рата и битке идеологија“ осјећала повезаност са европском културом

Патријарх московски Кирил рекао је да су потези поништавања руске културе у земљама Запада врхунац мржње и да је једина гора ствар покушај физичке елиминације једног народа.

– Поништавање руске културе на Западу доказује тужно морално стање тог друштва. Покушај да се искоријени култура једног или другог народа је врхунац мржње. Једина гора ствар је покушај физичке елиминције народа који је постао непожељан – рекао је Кирил на састанку руског Федералног савјета.

Састанак је одржан у оквиру обиљежавања 350 година од рођења Петра Великог, пренио је ТАСС.

Московски патријарх је рекао да је Русија чак и „током хладног рата и битке идеологија“ осјећала повезаност са европском културом.

Он је додао да Руси доживљавају западну класичну литературу, музику и умјетност као „унутрашњи дио насљеђа хришћанске цивилизације“.

– А данас то и даље посматрамо на исти начин упркос свему што се дешава. Надам се да ће они који ратују против Пушкина, Достојевског, бојкотују такмичења са извођењем Чајковског и који одбијају да изводе Рахмањинова прије или касније схватити срамоту и лудост таквих поступака – рекао је Кирил.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 17:31