Заједничка литургија / - фото: СПЦ
24/05/2022 u 11:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Патријарх Порфирије и архиепископ Стефан служили заједничку литургију у Скопљу

Подсјетимо, патријарх српски Порфирије и архиепископ охридски и македноски Стефан служили су 19. маја заједно литургију помирења у Храму Светог саве у Београду

Патријарх српски Порфирије и архиепископ охридски и македонски Стефан служили су, на празник Светих Ћирила и Методија, литургију у Саборном храму Светог Климента Охридског у Скопљу, саопштила је Српска православна црква (СПЦ).

Литургији су саслуживали митрополити црногорско-приморски Јоаникије, преспанско-пелагонијски Петар, повардарски Агатангел, брегалнички Иларион и кумановско-осоговски Григорије, преосвећена господа епископи сремски Василије, бачки Иринеј, зворничко-тузлански Фотије, полашко-кумановски Јоаким, брегалнички Марко, крушевачки Давид, ремезијански Стефан и изабрани шабачки Јеротеј, у молитвеном присуству митрополита скопског Јована и епископа стобијског Давида, додаје се у саопштењу СПЦ.

Подсјетимо, патријарх српски Порфирије и архиепископ охридски и македноски Стефан служили су 19. маја заједно литургију помирења у Храму Светог саве у Београду.

Претходно је Сабор СПЦ 16. маја одобрио канонско јединство СПЦ с такозваном македонском православном црквом, односно "Охридском архиепископијом".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:59