/ -Фото: Борис Мусић
14/08/2021 u 23:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорички свештеници у Толошима: Епископ Кирило је један од највећих црногорских математичара

Епископ буеносаирески се латио једног од најтежих послушања у нашој цркви, каже отац Предраг Шћепановић

Епископ буеносаирески и јужно-централно амерички господин Кирило, служио је јутрос литургију у цркви посвећеној Светим мученицима Макавејима која се налази у подгоричком насељу Толоши. 

image
-Фото: Борис Мусић

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић, затим протојереји Жељко Ћалић, Предраг Шћепановић и Никола Пејовић, као и јерођакон Натанаило- сабрат Манастира Светог Симеона Мироточивог и ђакон Лука Павићевић.

image
-Фото: Борис Мусић

Настојатељ Цркве Светих мученика Макавеја и парох толошки - протојереј Предраг Шћепановић захвалио се владици Кирилу који, како је казао, није гост будући да је поникао у литургијској заједници на Храму.

image
-Фото: Борис Мусић

- Сјећам га се из првих хладних деведесетих година, бивајући један од најбољих математичара које је Црна Гора дала и ако он то не воли да се каже, али говорим оно што сам чуо од његових професора. Будући да наш владика Кирило не одмара него неуморно служи и долази гдје год га позовемо, благодаримо му од свег срца, па смо спремили скромни прилог од нас толошана за нашу Епархију буеносаиреску и јужно-централни америчку као знак наше молитвене пажње и сјећања јер је тамо много тешко. Владика Кирило тиме што је тамо епсикоп се прихватио и латио једног од најтежих послушања у нашој Цркви- поручио је отац Предраг. 

Текст Бориса Мусића преузет са сајта Храма Христовог Васкрсења у Подгорици

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:47