Јелена Поповић / Фото: Спутњик, Јутјуб
29/10/2021 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Редитељка "Божјег човјека": Била ми је жеља да филм буде приказан у граду Светог Василија

Родитељи су ми из Црне Горе поријеклом, па ми је овај светитељ јако близак, казала је Поповић

Након свјетске премијере и премијереног приказивања, недавно у Београду, филм „Божји човјек“, урађен према сценарију и у режији ауторке Јелене Поповић, свечану премијеру имао је синоћ и у Црној Гори пред никшићком публиком.

Дугим и топлим аплаузом никшићка публика је поздравила задње кадрове филма „Божји човјек“, о животу Светог Нектарија Егинског, који је снимљен у америчко-грчкој копродукцији, према сценарију и у режији ауторке Поповић, јавља Радио Светигора. 

Премијери филма у Никшићу присуствовала је бројна публика, која је до последњег мјеста испунила салу Никшићког позоришта, свештенство, монаштво, руководство Општине Никшић, али и ауторка филма, што је овом догађају дало посебну и свечану ноту.

image
Фото: Радио Светигора

Након пројекције обратио се протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, који је казао да су Свети Нектарије Егински и Свети Василије Острошки два духовна горостаса и два духовна близанца.

- Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу је најљепши храм у Црној Гори, посвећен Светом Василију Острошком, а први храм посвећен овом другом горостасу – Светом Нектарију, гради се, такође, у Никшићу- казао је отац Слободан, најављујући да ће се, на празник Светог Нектарија, 22. новембра ове године, служити прва литургија у још незавршеном храму.

Поповић је навела да је њена жеља била да премијера овог филма, у Црној Гори, буде код Светог Василија Острошког.

- Црна Гора за мене има велики значај, јер су ми родитељи одавде поријеклом, па самим тим ми је и Свети Василије Острошки јако близак- додала је она. 

Остварење „Божји човек“ окупило је глумачку екипу коју чине: грчки глумац Арис Серваталис, руска звијезда Александар Саша Петров, те холивудски ветеран Мики Рурк.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:47