Виола фон Крамон / - WIKIMEDIA.ORG
07/12/2021 u 17:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Српска православна црква одговорила Виоли фон Крамон

Устав Српске Православне Цркве и уредбе важе као и било гдје на њеном канонском подручју и на теориторији Њемачке, а сва црквено - јерархијска тијела су обавезна да се по њима управљају

Српска православна црква огласила се поводом констатације посланице Европског парламента из редова зелених Виоле фон Крамон да СПЦ не постоји, већ да је реч о аутономним епархијама.

- Примили смо мноштва оштрих протеста и негодовања поводом јучерашње објаве њемачке политичарке Виоле фон Крамон, дате после разговора са Епископом диселдорфским Григоријем, да у Њемачкој не постоји Српска православна црква, те смо одговорни да, истине ради, изјавимо да СПЦ постоји у Њемачкој, као део једне, недјељиве аутокефалне Српске патријашије. Устав Српске Православне Цркве и уредбе важе као и било гдје на њеном канонском подручју и на теориторији Њемачке, а сва црквено - јерархијска тијела су обавезна да се по њима управљају. На основу Устава Српске православне цркве одговарајуће црквене власти постављају и разрјешавају управе свих тијела и органа, а Свети архијерејски сабор поставља и, по потреби, разрјешава епархијског архијереја - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:39