/ Фото: Митрополија
12/03/2022 u 14:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Три деценије листа "Светигора": Све што је митрополит Амфилохије започео цвјета и данас

”Светигора” је била жива ријеч и жива струја која је обнављала духовни живот, казао је митрополит Јоаникије

Прије 30 година, трудом Митрополита Амфилохија, из штампе је изашао први број “Светигоре”- образника за вјеру, културу и васпитање, затим радио “Светигора” и читав један информативни систем Митрополије црногорско-приморске.

Округлим столом у библиотеци Митрополита црногорско-приморског Јоаникија, данас је након литургије у Цетињском манастиру почео дводневни програм обиљежавања великог јубилеја 30 година “Светигоре” и изласка из штампе њеног 300. броја.

Митрополит Јоаникије је истакао да је ”Светигора” била жива ријеч и жива струја која је обнављала духовни живот, не само Црне Горе, већ цијелог српства, а тиме и цијелог православља.

- У данашњим тешком временима скромно обиљежавамо 300. број образника ”Светигора” и тиме почињемо прославу ”Светигоре” која се разгранала у више праваца, а посебно истичемо Радио Светигору и Издавачку кућу ”Светигора”, данас ћемо поменути неколико ствари, а ако Бог да, овај јубилеј ћемо славити током цијеле ове године- рекао је митрополит, нагласивши да је све што је благословио и започео наш блаженопочивши Митрополит, цвјетало је и имало снагу да живи и да напредује, чему прије свега свједочи ”Светигора".

Обиљежавање овог значајног јубилеја, 30 година “Светигоре” и изласка из штампе њеног 300. броја, биће настављено сјутра свечаном академијом у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, са почетком у 19 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:18