/ -FOTO: POžEšKA BISKUPIJA
11/09/2021 u 09:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Јасеновцу се гради Цетињско гумно- симбол духовне везе са Црном Гором

Подсјетимо, епископ пакрачко-славонски Јован позвао је љетос премијера Здравка Кривокапића да 13. септембра дође у Јасеновац

У комплексу манастира Јасеновац изградиће се копија гумна, какво се налази испред Цетињског манастира, као спомен на литургијску и духовну везу са Црном Гором. 

То је за Радио Слово љубве саопштио протојереј-ставрофор Ђорђе Теодоровић, парох пакрачки.

Камен темељац у гумно положиће се у понедјељак 13. септембра када је најављена централна прослава Светих новомученика јасеновачких. Најављено је да ће патријарх Порфирије служити литургију. 

- Након литургије освештаћемо споменик руско-српском пријатељству који се налази у порти, а симболика је страдања два народа у Другом свјетском рату и потврда братске везе- поручио је Теодоровић. 

Прота Ђорђе позвао је све који су у могућности да дођу у Јасеновац, да се придруже молитвеној прослави у Јасеновцу – великом мјесту страдања нашег народа, али и великом мјесту васкрсења.

Подсјетимо, епископ пакрачко-славонски Јован позвао је још у јулу премијера Здравка Кривокапића да 13. септембра дође у Јасеновац. 

Владика Јован позвао Кривокапића да дође у Јасеновац

- Нека дође он и представници из Владе. Очекујем вас у септембру да дођете у што већем броју. Јасеновац је свједочанство страдања српског народа- поручио је владика. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:49