/ -FOTO: PROFIMEDIA
23/01/2023 u 12:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uskliknimo s ljubavlju: Najavljene svetosavske svečanosti u Kotoru i Budvi

Svetosavskoj akademiji u Budvi prisustvovaće i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije

Svetosavske svečanosti najavljene su u Kotoru i Budvi, u slavu prvog arhiepiskopa Srpske pravoslavne crkve. 

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Kotor i Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ najavljena je Svetosavska akademija koja će se održati u crkvi Svetog Nikole, u ovom primorskom gradu, srijedu 25. januara u 19 sati.

Učestvovaće profesor Zoran Čvorović.

Na Savindan, u petak 27. januara, u crkvi Svetog Nikole u 10 sati služiće se liturgija sa rezanjem slavskog kolača, a u 11 i 30 ispred crkve najavljen je doček Gradske muzike .

U crkvi Svetog Petra Cetinjskog na Prčanju u 16 sati održaće se Dječija akademija, a i u crkvi Svetog Nikole Dječja akademija će početi u 18 časova.

Slava SPD „Jedinstvo“ najavljena je za 20 sati. 

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Budva saopšteno je da će se u petak 27. januara, na Savindan, organizovati Svetosavska akademija u hotelu ”Avala” u Budvi, sa početkom u 19 sati. 

Akademija se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Budva i TO Budva.

Prisustvovaće Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i profesor Aleksandar Jerkov, kao i vokalni solista Кristina Ivanović, glumac Pavle Ilić, narodni guslar Milan Marković, učenici Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog, Dječiji crkveni hor ”Zlatica” iz Podgorice, Crkveni hor ”Sveti Jevstatije Prevlački” iz Budve, polaznici škola vjeronauke budvanskog namjesništva i Milica Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 19:10