/ - FOTO: ARHIVA
10/10/2022 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vladika Grigorije objasnio zbog čega je štetno vračanje i gatanje

Kako je naveo, dok je boravio u Ostrogu, imao je priliku da tokom ispovijesti čuje iskustva mnogih koji su pribjegavali vračanju i gatanju

Vladika Grigorije objasnio je zašto je štetno vračanje i gatanje, a video je objavio na svom Instagram nalogu.

Kako je naveo, dok je boravio u Ostrogu, imao je priliku da tokom ispovijesti čuje iskustva mnogih koji su pribjegavali vračanju i gatanju.

- Dolazili bi u Ostrog vidno istraumirani i uplašeni nakon takvih iskustva, zabrinuti zbog onoga što im je rečeno ili učinjeno. Gatanje i vračanje nudi samo prividan izlazak iz problema jer saznanje o događajima koji će možda uticati na naš život (poput smrti ili bolesti) može dovesti samo do frustracija i agonije, to jest može ugroziti svakodnevno funkcionisanje, pa život u cijelosti, upozotava on.

Vladika ističe da Sveto pismo Starog i Novog zavjeta ima isključivo negativan stav prema magiji, gatanju i proricanju sudbine i zabranjuje njihovo praktikovanje.

- Da je alternativni put magije, gatanja i proricanja put do sigurnog znanja, onda bi se u prirodi zvao zakon, u državi pravilo a u crkvi kanon ili dogma, i bio bi primjenjivan na svim naučnim poljima od ekonomije, medicine do teologije i filozofije, istakao je vladika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:13