фото: Скриншот / - PC
28/10/2021 u 19:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Наставак манифестације "Дани митрополита Амфилохија": Вечерас "Филозофско вече"

Модератор програма је протојереј-ставрофор Гојко Перовић, архијерејски намјесник подгоричко-колашински.

У оквиру манифестације “Дани Митрополита Амфилохија” вечерас се одржава “Филозофско вече” у којем ће учешће узети проф. др Богољуб Шијаковић, Филозофски факултет у Никшићу, свештеник Борис Брајовић, Филозофски факултет у Никшићу, проф. др Душан Крцуновић, Филозофски факултет у Никшићу, проф. др Филип Ивановић, УДГ Подгорица

Модератор програма је протојереј-ставрофор Гојко Перовић, архијерејски намјесник подгоричко-колашински.

Митрополија црногорско приморска поводом годишњице упокојења Митрополитa Амфилохија организује вишедневну манифестацију “Дани Митрополита Амфилохија”, која је посвећена његовој личности, пастирском раду и књижевном стваралаштву.

“Дани Митрополита Амфилохија” су почели синоћ, 27. октобра, у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици и прво вече је било посвећено богословском раду блаженопочившег митрополита Амфилохија.

Отварајући манифестацију његов наследник на трону цетињских митрополита митрополит Јоаникије је казао да се блаженопочивши Митрополит показао као велика личност, као велики дух у више праваца и дјелатности.

 - Прије свега као теолог, као пастир, као мудрац, као књижевник, као градитељ, као обновитељ. Али смо се за ову прилику углавном усмјерили на то да се каже по која ријеч, а о томе ће се говорити и убудуће, о њему као теологу, као философу… А пошто је био човјек изузетних дарова и божанског надахнућа, и стваралац у правом смислу ријечи, о њему ће имати шта да кажу и наши књижевници, с којима је такође био близак н- рекао је Митрополит Јоаникије и најавио да ће се “Дани Митрополита Амфилохија” за ову годину завршити 5. новембра, када ће у манастиру Стањевићи бити промовисан пројекат његове библиотеке и истраживачко-научног центра, који ће бити везан за овај манастир, коме је он и завјештао своју библиотеку.

Сјутра, 29. октобра, у оквиру манифестације “Дани Митрополита Амфилохија”, биће одржано “Књижевно вече” на којем ће говорити:

Епископ диселфдорски и њемачки Григорије, Др Мило Ломпар, Београд Драган Лакићевић, Београд Будимир Дубак, Подгорица Милутин Мићовић, Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:33