27/05/2023 u 18:00 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tri pitanja za... Andriju Jarka

Skandalozno je da se 19 godina od ubistva Duška i 15 godina od ubistva Pukanića ne zna ko je to naredio, istakao je urednik u RTL-u Andrija Jarak

Urednik u RTL-u Andrija Jarak kazao je u emisiji portala Dan/Web TV Dan “Tri pitanja za” da je ubistvo glavnog i odgovornog urednika “Dana” Duška Jovanovića isprepleteno i povezano sa ubistvom urednika hrvatskog nedjeljnika Nacional Iva Pukanića.

– Potpuno je jasno da je Pukanić ubijen zbog serijala tekstova o švercu duvana, a “Dan” je bio jedini medij u Crnoj Gori koji je prenosio te tekstove. Javnost u Hrvatskoj kaže i uvjerena je da je Pukanića ubila duvanska mafija, stoga se može kazati da je Duška Jovanovića ubila duvanska mafija. Razlika između ta dva slučaja je da su izvršioci ubistva Pukanića pravosnažno osuđeni, međutim, nepoznato je ko je nalogodavac. Skandalozno je da se 19 godina od ubistva Duška i 15 godina od ubistva Pukanića ne zna ko je to naredio – istakao je Jarak.

On je rekao da je čisti terorizam ubiti čovjeka ispred redakcije.

– Vrijeme je da se otvori ta priča, svi pokazuju solidarnost – kolege i novinari, a niko nije zakopao malo po toj priči , mi smo to uradili i došli do novih saznanja i  svjedoka – istakao je Jarak.

Kako je naveo, tokom razgovora sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem predsjednik Vlade mu je kazao da će predložiti da se osnuje jedno istražno tijelo koje bi reaktiviralo istragu.

– To je važan korak jer bi onda institucije Crne Gore i Hrvatske mogle sarađivati, razmjenjivati infromacije, dokumenta. Premijer ima volje za to. Nemoguće je da se ne zna nakon toliko godina ko je to naredio i platio. Treba vidjeti je li neko blokirao istragu. Mi radimo dokumentarni film da ukažemo da je nelogično da 20 godina niko nije pokrenuo pravu istragu – kazao je Jarak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:24