Житељи се свакодневно окупљају / Дан
19/04/2022 u 08:00 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ботуњани настављају окупљања противећи се градњи колектора: То нам је испред кућа

Подгорица се уређује, сади се цвијеће, праве паркови, мило ми је, али треба и о нама да воде рачуна, каже Јагош Бећировић, мјештанин Ботуна

Постројење за пречишћавање отпадних вода неће се градити у Ботуну, јер не желимо још једну еколошку бомбу у насељу, још једном су поручили Ботуњани. Они истичу да им се у последње вријеме нико из Главног града није обраћао, а градоначелнику Подгорице Ивану Вуковићу поручују да одустане од намјере да у њиховом насељу гради колектор.

– Свакодневно се овдје окупљамо у знак протеста и држимо стражу да не почну радове. Овај проблем морају да ријеше државне и локалне институције. Главни град ниједну нашу сугестију није уважио. Нећемо дати да почну са радовима, јер је локација од прве куће удаљена 50 метара. Вријеђа нас однос градоначелника Ивана Вуковића према нама и његово јавно обраћање гдје отворено каже ни лопате асфалта за МЗ Ботун.Провјерићемо сву документацију коју су прибавили, посебно елаборат утицаја на животну средину. Тај докуменат се не може прибавити без јавне расправе и учешћа грађана – каже Славко Вукчевић, мјештанин.

image

Славко Вукчевић

Дан

Борис Ћетковић истиче да се свакодневно окупљају како би били приправни уколико се крене са радовима.

image

Борис Ћетковић

Дан

– Ту смо да бранимо Ботун од напада. Гледам НВО бране жабе, псе, мачке, позивају се на екологију, а гдје смо ми Ботуњани. Погинућемо овдје, али га неће на овој локацији поставити. Вуковићу је кренуо жестоко на Борун, али директан пад ће доживјети сад на изборима. Он се позива на катастарске општине, црвене линије, а нама је то испред куће, како год се звала та катастарска општина – каже Ћетковић.

Вукашин Стојановић поручује да неће дозволит да се у Ботуну ради колектор.

image

Вукашин Стојановић

Дан

– Чујемо од Вуковића да је колектор планиран у Дајбабама, а не у Ботуну. То је направио Главни град договор са Општином Голубовци, без знања мјештана, да се уступи овај дио, а они су добили друге парцеле одакле се вади шљунак. Ко год сјутра дође на Вуковићево мјесто имаће исти проблем када је у питању локација за колектор – поручује Стојановић.

Јагош Бећировић каже да са Главним градом у скорије вријеме нијесу имали разговора.

image

Јагош Бећировић

Дан

– Ми смо одлучни и истрајни у свему. Било ко да преузме пројекат мораће да прича са нама. Подгорица се уређује, сади се цвијеће, праве паркови, мило ми је, али треба и о нама да воде рачуна. Са челницима Општине Голубовци имали смо састанке два, три пута, али они кажу да то није у њиховој моћи – каже Бећировић.

Да одустати неће од својих захтјева тврди и Блажо Стојановић.

image

Блажо Стојановић

Дан

– Свјесни чињенице да није ни паметно ни добро противити се органима власти у мјесту у којем живимо, радимо и развијамо породицу. Ми немамо други излаз, дошла је вода до пода. Иако знамо да ће нас похапсити и покажњавати издржаћемо у нашој борби – казао је Стојановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:15