18/06/2024 u 15:23 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Injac: "Podgoričanka" postaje mjesto gdje se srijeću nove ideje i pretvaraju u biznis

U nakadašnjoj robnoj kući naši sugrađni i gosti moći će da uživaju koncertima, književnim večerima, otvorenoj kafeteriji i prostoru opredijeljenim za prodaju lokalnih tradicionalnih proizvoda

Glavni grad uskoro raspisuje međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje rekonstrukcije bivše robne kuće „Podgoričanka”. Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac kaže da žele da ožive centar grada i to ne samo kroz organizaciju događaja već i kroz njegovu infrastrukturnu transformaciju.

– Buduća namjena "Podgoričanke" podrazumijeva mjesto koje objedinjuje preduzetničku energiju i inovacije na teritoriji grada, omogućavajući ljudima da započnu i vode biznise. Kao simbol preduzetništva ovo će biti mjesto gdje se srijeću nove ideje i pretvaraju u biznis – navodi Injac. 

image

Podgoričanka

-M.VUJISIć

Gradonačelnica poručuje da će osim co-working prostora, multifunkcionalni objekat, sa raznovrsnim sadržajima, biti dostupan sugrađanima, ali i turistima koji će moći da uživaju u koncertima, književnim večerima, otvorenoj kafeteriji i prostoru opredijeljenim za prodaju lokalnih tradicionalnih proizvoda.  

–Novost je da će centralni Trg dobiti svoj prvo rooftop sa restoranskom terasom. Podgorica zaslužuje da "Podgoričanka" bude mjesto okupljanja, ali i razvoja ideja, vještina i znanja koji će naš grad učiniti boljim mjestom za život – rekla je gradonačelnica Injac. 

 

Iz Glavnog grada navode da u konkursnom zadatku koji raspisuje Služba glavne gradske arhitektice piše da se „u cilju razvoja preduzetništva po ugledu na svjetske centre, stvorila potreba da Glavni grad strateški razmišlja o razvoju preduzetništva, koristeći benefit novih tehnologija, a sve u cilju razvijanja javnih politika koje će Podgoricu učiniti konkurentnom na polju rješavanja lokalnih problema kao i razvijanja vještina i znanja koji su neophodni i aktuelni za današnje tržište rada”. 

image

Podgoričanka

-M.VUJISIć

–Socijalizacija je još jedan važan faktor ovakvog prostora, gdje pojedinci, digitalni nomadi, frilenseri, programeri neće raditi u izolaciji već će imati dovoljno privatnosti u prostoru koji dijele, a svi ce biti dio jedne zajednice koja dijeli iste poslovne izazove gdje mogu da saradjuju i rastu, i imaju raznovrsnost ponuda gdje se naravno radja prostor za nove biznis ideje i zaposljavanja – saopšteno je iz Glavnog grada.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jul 2024 08:45