Dejan Vukšić / - DAN
05/06/2023 u 15:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO INTERVJU) Vukšić: Znamo kako treba rješavati najsloženije probleme, ne nosimo hipoteku prošlosti

Većina nema interesa za izmjenu Zakona o tajnosti podataka - jer pojedini znaju kako su radili i imaju bojazan da li će proći bezbjednosnu provjeru, naveo je on

Nećemo praviti trule kompromise zbog političkih ciljeva, ličnih motiva ili partijskih interesa, poručio je Dejan Vukšić nosilac liste "Narodna koalicija – Složno i tačka" koju čine Demohrišćanska partija, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja.

On je kazao da ovaj pokret čini grupa ljudi koji ne pripadaju nikakvom centru moći i nemaju finansijere.

- Znamo kako treba rješavati najsloženije državničke probleme. Ne nosimo nikavu hipoteku prošlosti, istakao je on.

Kazao je da je svjestan težine rečenice koju je nekada izgovorio - da zna kako se može doći do neotkrivenih ubica u Crnoj gori.

Kako je doao, svjestan je da će neko da kaže - pa što to ranije nisi rekao ili dok si bio direktor ANB-a.

- Tu temu sam otvorio koliko sam mogao javno još kao direktor ANB-a, tada sam rekao da sam siguran da postoje svjedoci neriješenih ubistava i da se ta ubistva mogu razotkriti, kazao je on.

 

 

Naveo je da dok je bio na čelu ANB-a, svakodnevno se vodio specijalni rat sa kriminalnim strukturama koje su imale svoje predstavnike - instalirane na određenim pozicijama u Crnoj Gori

- T će vrijeme pokazati. ANB je bila agencija najviše etiketirana upravo od tih struktura, samo pogledajte te medije i paramedije ko i kontroliše i finansira i ko stoji iza toga, kao i ko nije imao interes da se ta ubistva razotkriju, naveo je Vukšić.

kako je dodao, Zakon o tajnosti podataka koji je svojevremeno donešen nije slučajno donešen kao takav - a to je da se ne radi bezbjednosna provjera za određene strukture, odnosno za tzv politička imenovanja.

- Taj zakon treba mijenjati. Naravno da treba da ostane da se za predsjednika države koji se bira na neposrednim izborima ne treba raditi bezbjednosna provjera, jer je on izabran od građana, ali za sve ostale ne - uključujući predsjednika vlade, ministre, članove skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu. Većina nema interesa za izmjenu tog Zakona - jer pojedini znaju kako su radili i imaju bojazan da li će proći bezbjednosnu provjeru, kazao je Vukšić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 04:23