Необезбијеђено градилиште / Д.Љ.
17/04/2022 u 07:05 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Измјештање каблова успорило реконструкцију Улице Душана Милутиновића

Чекамо да се радови заврше, али мислим да неће проћи ни годину дана, а опет ће нешто копати, јер ће бити нешто заборављено или да се додаје, казао је Ђелевић

Житељи Улице Душана Милутиновића на Забјелу задовољни су били када је крајем јануара након дугогодишњег одлагања почела реконструкција саобраћајнице. Понадали су се да је њиховим мукама са уском улицом без тротоара, пратеће инфраструктуре, старим и дотрајалим асфалтом дошао крај. Они кажу да се сада суочавају са проблемима друге врсте, да је динамика радова спора, да радника на градилишту скоро и да нема, те да не вјерују да ће улица бити завршена у предвиђеном року, односно како је на табли на градилишту написано 31. маја. Из Агенције за изградњу и развој Подгорице су истакли да се радови одвиjаjу смањеним интезитетом, jер су у току земљаних радова ради уградње водоводне мреже, наишли на високонапонске каблове коjих ниjе било у катастру инсталациjа нити у главном проjекту.

– Да би се радови на водоводу и осталим хидротехничким инсталациjама несметано одвиjали, неопходно jе извршити измjештање ових каблова и стубова нисконапонске мреже, што треба да буде урађено у сарадњи са ЦЕДИС-ом – навели су из Агенције.

Они су истакли да је реконструкциjа Улице Душана Милутиновића почела 31.jануара 2022. године, те да је рок изградње 120 дана од дана увођења извођача у посао.

– Изузев радова на коловозноj конструкциjи, планирана jе изградња комплетене пратеће инфраструктуре, атмосферске и фекалне канализациjе, водовода, тк канализациjе и jавне расвjете. Улица jе дужине 440 метара. Ширина коловоза jе шест метара, односно двиjе саобраћаjне траке по три метра, а са обjе стране коловоза проjектовани су тротоари ширине 1,5 метара – закључили су из Агенције.

Мјештанин Mилинко Томић каже да због радова често избјегава да пролази улицом, због прашине и блата када су кише.

image

Милинко Томић

Д.Љ.

– Радници су прије неколико дана постављали цијеви, данас их нема. Ако овако наставе да раде, неће ово завршити у предвиђеном року. Врло је прометна улица, доста пјешака и дјеце пролази и градилиште би требало да буде много безбједније– казао је Томић.

Житељ Љубо Ђуковић каже да радника на градилишту нема, те да се радови до краја маја када је планиран рок изградње саобраћајнице неће завршити.

image

Љубо Ђуковић

Д.Љ.

– Чини ми се да је застој неки у радовима. Мислим да ће до краја маја тешко све бити завршено оваквим темпом. Давно је ову улицу требало урадити, јер је врло прометна.– поручио је Ђуковић.

И Слободан Ђелевић има замјерку на динамику радова.

image

Слободан Ђелевић

Д.Љ.

– Недељу дана скоро да радника нема и ако дођу само их је неколико. Не знам због чега је то тако. Неке комшије су успоравале због експропријације. Плаћају им и ограде, а они не дају да се сруши. Дао бих дио куће да се сруши само да буде боље. Радови се сигурно до 31. маја неће завршити. Не би требало аута да пролазе док трају радови – казао је Ђелевић.

Деси Куч смета што су се радови одужили и што градилиште није боље обезбијеђено.

– Не могу отворити прозор од прашине, ја сам овдје на удару. Узели су ми метар од дворишта и сад ми је кућа дошла на саму улицу. Ради се мало, па нема радника и све тако – навела је Куч.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:21