/ -SRDJAN BOLJEVIC
15/05/2022 u 08:00 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мјештани Комана приморани да се селе у дио села са асфалтом: Због макадама иду у подстанаре

Мајка ми је у тешком стању и хитна помоћ, због лошег пута, не може да дође. Морали смо да изнајмимо кућу у селу, каже Васиљка Савићевић из села Црвена Папрат

Мјештани Kомана који живе у насељима Балочe и Црвена Папрат више од три деценије чекају асфалт за мање од три километра пута. Наводе да је тешко без пута свакодневно функционисати, да им је више пута обећаван асфалт. Како тврде, сами плаћају одржавање главног пута који је такође у лошем стању.

Мјештанин Дарко Радоњић каже да су неколико пута опредјељивана средства пред изборе за асфалтирање путева, те да су она преусмјеравана на другу страну.

– У лошем стању је пут кроз Комане. У мјестима Балоче и Црвена Папрат је макадамски пут. Градоначелник је обишао Милате, тамо има једна кућа и за њих треба пут, али и даље су пробили гдје су само ливаде и нико не живи. Стубови расвјете су постављени у новембру, али још нијесмо добили расвјету. У Балоче је 800 метара макадамског пута, а Црвеној Папрати гдје има око 20 домаћинстава 1.100 метара. Мјештани плаћају чишћење главног пута и организују се да покосе, јер је непрегледно – казао је Радоњић.

И до имања Иване Пејовић се стиже макадамом.

image

Ивана Пејовић

-архива Дана

– Без пута су нам ограничене могућности. Мој дјед је пут прије више од 35 година пробио и од тада имамо само обећања. Стриц је више пута писао захтјеве, речено му је да су средства одобрена, али се ту све завршавало. Имамо лозе и воћњаке, кад год кажете некоме да вам дотјера било шта, нико не жели да вози по макадаму. Уништавамо аута, поправку сам платила 1.100 еура – навела је Пејовић.

Васиљку Савићевић из села Црвена Папрат је макадамски пут приморао да пође у подстанаре.

image

Васиљка Савићевић

-SRDJAN BOLJEVIC

– Живјела сам са мајком у нашој кући више од 30 година. Мајка ми је у тешком стању и хитна помоћ због лошег пута не може због пута да дође. Морали смо да изнајмимо кућу у селу која је при асфалту – казала је Савићевић.

Вуковић: Пробили 2,5 километара нових путева

Претходних дана дио Комана је обишао Иван Вуковић, градоначелник. Он је на својој званичној фејсбук страници написао да вриjедно раде како би створили неопходне претпоставке за будући развоj Комана, те да су осим ширења водоводне мреже и обнове jавне расвjете пробили два и по километра нових путева.

Да је асфалтирање путева приоритет сагласан је и Радован Радуловић.

– Пут у Балочe је у катастрофалном стању. Нико неће ни да дође да га наспе, а камоли асфалтира. Од центра града смо удаљени 13 километара. Позивамо градоначелника да и нас обиђе, да га угостимо да види како живимо и мучимо се. Разбијам ауто и на свака три мјесеца морам код мајстора. Бавимо се пољопривредом и воћарством, али без пута је све то тешко – навео је Радуловић.

Из Путева су навели да сагледавају могућности за асфалтирање макадамских путева у мjестима Балоче и Црвена папрат, док ће се санациjа главног пута у Команима реализовати кроз редовно одржавање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 10:40