Загоричани траже своја права / Архива Дана
30/04/2022 u 09:00 h
Nataša Spaić, Milica VuјisićNataša Spaić, Milica Vuјisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мјештани Парк шуме Загорич траже доказе о враћању национализоване земље: Гњаве нас на судовима, а нема рјешења

Уколико у наредних 15 дана не добијемо одговор, блокираћемо тужилаштво и све судске институције, поручио је мјештанин Горан Рашовић

Мјештани Парк шуме Загорич оставили су главном специјалном тужиоцу рок од 15 дана да им одговори на основу којих тапија, односно извода из земљишних књига је земљиште на којем су саградили куће, враћено породицама Стаматовић и Вучинић. Уколико у том року не добију одговор Загоричани ће кренути у протесте.

У Парк шуми Загорич куће су изграђене на државноj земљи, а онда су судови донијелу одлуку да се она врати породицима којима је приjе национализациjе припадала. Због тога су мјештани дужни да овим породицима исплате адекватну надокнаду, од 35 до 40 еура по квадрату обjекта.

Мјештанин Горан Рашовић поручио је да кровове над главом неће дати.

image

Горан Рашовић

Архива Дана

– Куће су такве-какве су, ми смо их радили.Нећемо дозволити да нам ово одузму. Ниједно насеље није погажено као што је наше. Свако ко дође у Црну Гору и обрати се држави више права има него ми. Тражимо право као и сви грађани. Поручујем да ћемо тужилаштво и све судске институције блокирати ако у наредних 15 дана не добијемо одговоре на основу чега се темеље судске одлуке – рекао је Рашовић.

Његов комшија Марко Булатовић је поручио да за земљиште мора да плати 27.000 еура.

image

Марко Булатовић

Архива Дана

– Ја сам особа са инвалидитетом, примам 70 еура. Оболио сам, ово је мучење годинама. Тражио сам да нам дозволе плаћање на 15 до 20 година јер не могу готове паре да дам – навео је Булатовић.

Да не бјежи од плаћања накнаде за земљиште, сагласна је и Љиљана Булатовић.

image

Љиљана Булатовић

Архива Дана

– Ми смо направили све од наших средстава. Нијесмо добијали кредите, направили смо нужне смјештаје. Годинама нас муче и гњаве. Нема тога ко ће ми кућу огласити на продају – наводи Булатовић.

Мјештанин Радован Јеремић поручује да су својевремено очекивали много више од Весне Меденице, бивше предсједнице Врховног суда.

image

Радован Јеремић

Архива Дана

– Позивамо још једном Тужилаштво да реагује. Имамо ево и нову Владу и очекујемо да оно што је давно обећано грађанима, да преузму обавезу да ће да ријеше наш проблем – навео је Радован Јеремић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:48