Приводе крају изградњу шетачких стаза / Dan
19/06/2022 u 09:00 h
А.Д.-М.Л.В.А.Д.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Нови дјечји парк: У зелену оазу улажу француске фирме

Проциjењена вриjедност радова jе 166.000 еура, док jе 17.000 еура донациjа НВО Удружења француско-црногорских предузећа

Подгорица ће ускоро добити још један дјечји парк у Московској улици, између зграда Клиничког центра и Радио телевизије Црне Горе у који, између осталих инвестира и НВО Удружења француско-црногорских предузећа. "Зелене" инвестиције су нешто што је Подгорици неопходно да је од града бетона и запуштених површина претвори у урбану зелену оазу. Стога су овакве донације више него значајне и показују друштвену одговорност.

Парк ће бити површине од преко 8.700 квадрата и биће опремљен савременим мобилијаром, а имаће и нове шетачке стазе, као и плато за организовање догађаја. Ових дана радници градског предузећа Зеленило приводе крају изградњу пјешачких стаза. Проциjењена вриjедност радова jе 166.000 еура, док jе 17.000 еура донациjа НВО Удружења француско-црногорских предузећа.

– Након што завршимо изградњу пјешачких стаза од око 1.300 квадрата, што ће бити ових дана, поставићемо клупе, као и корпе за отпад. Засађене су и нове саднице- борови, чемпреси, украсна трешња и кошћела, а стигла је и земља која ће се раширити по парку. Биће постављен и савремени мобилијар за дјецу. Овај парк имаће све садржаје као што има и Дјечји парк на Крушевцу. Све ово требало би да буде завршено за неких 15 дана. Пјешачке стазе биће завршене за два до три дана, а након тога ће се расути и земља. Нова расвјета је већ постављена и провјерена – казали су радници на терену.

Површина између зграда Радио телевизије и Клиничког центра годинама је била неуређена и запуштена и само једно парче око споменика словеначком пјеснику Францу Прешерну је личио на парк. Екипе Комуналних услуга и Зеленили прво су расчистиле терен да би уопште могло да се ради.

Раније је из Града саопштено да ће овај простор бити опремљен урбаним парковским мобилиjаром, додатно оплемењен са 40 нових садница дрвећа, међу коjима ће доминантно бити украсна трешња - цвjетна врста, а у нижем спрату ће бити посађено више од 145 комада жбуња и украсних трава и око 150 метара живе ограде, док ће травњак бити формиран на око 6.700 квадрата. Цjелокупна површина новог парка ће бити покривена системом за наводњавање коjи ће се снабдиjевати водом из бунара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:04