/ -
30/04/2022 u 11:03 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Погледајте преглед вијести: Подгорицом из дана у дан

Екипа "Дана" разговарала је представницима удружења ОСИ који траже приступачна бирачка мјеста, била је и на отварању вртића у Блоку шест, у Братоножићима гдје мјештани немају воде, са мјештанима Кућа Ракића, а ту су и сегменти интервју са директором Водовода Филипом Макридом

Вашој пажњи препоручујемо преглед дешавања у Главном граду минуле седмице из угла редакције Подгорицом. У нашем избору вијести погледајте са каквим се проблемима сусријећу особе са инвалидитетом приликом гласања на изборима, те шта представници Удружења младих са хендикепом Анђела Радовановић и представник Савеза слијепих Горан Мацановић траже од надлежних. Ту је и прилог са отварања вртића "Симба" у Блоку шест који су отвориле Весна Братић, на сами крај свог министарског мандата у ресору просвјете, и Весна Николић, директорица ЈПУ "Љубица Поповић". Становници Братоножића дочарали су нам како је живјети у селима без воде иако је изграђен базен и примарни водовод, али је неће имати све док се не заврши аутопут. У интервјуу за "Дан" Филип Макрид, директор Водовода, оставио је могућност поскупљења воде ако буде расла цијена струје.

Мјештане насеља Куће Ракића посјетила је екипа "Дана" са којима су подијелили дилему "чије су ове наше куће да ли подгоричке или тушке". Доносимо прилог из вртића "Љубица Поповић" са којима смо разговарали о томе шта су све научили о вирусу корона-како она изгледа, како се заштитити од ње и шта то сада можемо да радимо, а нијесмо смјели у вријеме епидемије. Послушајте и поруку градоначелника Подгорице Ивана Вуковића који је на Омладинској вечери разговарао са студентима и средњошколцима, који су га питали и ко од извођача може пјевати на Тргу независности. Саопштићемо и колико Даниловград, Цетиње и Тузи дугују новца градском предузећу Депонија за депоновање отпада, али и колико ће новца добити грађани који желе да продају стари аутомобил.

Ту је и информација из ОШ "Павле Ровински" у којој директорица Дијана Лаковић саопштава шта ће све радити у школи како би дјеци смањене покретљивости олакшали школовање. Министарство унутрашњих послова објавило гдје се може остварити увид у бирачки списак за изборе заказане за 19. јун. Секретар за комуналне послове Марко Ракочевић открива колико је стигло иницијатива за издавање урбанистичко-техничких услова за изградњу привремених обjеката. Сазнаћете и колико су новца из буџета Општине Голубовци добили спортски клубови и ко је добио највише.

Гледајте Подгорицом из дана у дан, а више вијести потражите у Дневним новинама "Дан".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:37