/ -
21/05/2022 u 11:03 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Погледајте преглед вијести: Подгорицом из дана у дан

Погледајте прилог "Дана" са мјештанима Карабушког поља који од 2008. године чекају изградњу школе, Зета пред самосталношћу, Уставни суд оспорио цјеновник Депоније, маскенбал у вртићу "Драган Радуловић", дан ЈПУ "Љубица Поповић"

Вашој пажњи препоручујемо преглед дешавања у Главном граду минуле седмице из угла редакције Подгорицом. У нашем избору вијести погледајте да ли је Зета пред самосталношћу, те како иницијативу ДПС-а о промјени Закона о територијалној организацији и Закона о Главном граду коментаришу један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић и посланик Демократа Данило Шарановић. Ту је и информација да је Уставни суд укинуо цјеновник услуга прераде и збрињавања комуналног отпада предузећа Депонија, те шта о томе мисли адвокат Филип Кажић који је и поднио иницијативу за оцјену његове уставности. Мјештани у команским насељима Балочи и Црвена Папрат муку муче са макадамом због чега изнајмљују куће у селу поред асфалта, а о томе говоре житељи Васиљка Савићевић и Дарко Радоњић. У нашем прегледу говоримо и о 157 судских спорова у којима је тужена страна Главни град чија је процијењена вриједност преко 76 милиона еура, а међу њима су фирме Аца Ђукановића, Жарка Бурића...

Доносимо прилог и са рођенданске прославе ЈПУ "Љубица Поповић", а не пропустите да погледате и маскенбал у вртићу "Драган Радуловић" на Старом аеродрому.

Са мјештанима Карабушког поља разговарали смо о изградњи основне школе коју чекају од 2008. године, а свој став изнијели су Илхан Шкријељ, предсједник МЗ Карабушко поље, Хидајет Калач, мјештанин и Аднан Пепић, одборник Бошњачке странке СО Тузи.

Откривамо и да ли ће Врањина добити фекалну канализацију, те шта о томе мисли мјештанин Зоран Драшковић, као и колико грађани одвајају отпад у домаћинству на "суву" и "мокру" фракцију и да ли су у Чистоћи, на чијем је челу Андрија Чађеновић, тиме задовољни. Екипа "Дана" присуствовала је и прослави Дана ОШ "Саво Пејановић", доносимо вам и прилог како изгледа Ћемовско поље када несавјесни грађани запале гомиле разног отпада, а Никола Цамај, директор Комуналног Тузи објашњава како се то може спријечити. Сазнајте и шта Часлав Вешовић, замјеник градоначелника, каже о извјештају о раду градоначелника и органа управе Главног града за прошлу годину.

Били смо и на Савјету за давање предлога назива насеља, улица и тргова и доносимо информацију да ли ће се Улици Краља Николе вратити стари назив Петра Матовића.

Ту је и прилог шта би Европска јеврејска заједница градила у Подгорици.

Гледајте Подгорицом из дана у дан, а више вијести потражите у Дневним новинама "Дан".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 03:39